גירושין ללא עורכי דין - דיני משפחה

  • מתחילים בהליכי גירושין...
    אליסה | 27/09/2008 12:16

    שלום רב, בעלי ואני מתחילים בהליכי גירושין. אנו רוצים לעשות זאת בדרך יפה וללא היעזרות בעו"ד. יש לנו בת בגיל שנתיים ואני בהיריון בחודש השביעי. שאלותי הן: 1. מהו גובה המזונות שעליי לדרוש עבור ילדיי? 2. ידוע לי כי על בעלי להשתתף בהוצאות מדור עבור הילדים. כיצד מחשבים סכום זה, מי קובע מה יהיה הסכום ממנו עליו לשלם 30/40 אחוזים? 3. מה דינן של מתנות שקיבלנו מאביו של בעלי במהלך נישואינו (מקרר, מכונת כביסה, מיטה לילדה)? האם עלינו להתחלק במתנות הללו או שהן שייכות לבעלי? תודה מראש על התשובות

    • גירושין ללא עורכי דין - דיני משפחה
      עו"ד גיל שחף | 27/09/2008 19:04

      אני סבור שהגישה שלך לכל הנושא, עם כל הכבוד, היא מוטעית. אם היית זקוקה לטיפול רפואי מורכב, האם מבקשת כי הדבר יעשה לא באמצעות רופאים ?? אם היית בעלים של חברה שיש לה עובדים, ספקים, נושים, נכסים, והיית צריכה להביא לסיום פעילותה, האם היית עושה זאת בלי בעלי מקצוע (עורכי דין/ רואי חשבון) שילוו אותך בתהליך ?? אז מדוע כאשר באים לפרק משפחה, שזה דבר מורכב (וכבר מהשאלות שלך את רואה כמה הדבר מורכב) יש את הרצון להימנע להעזר בעורך דין ? עורך דין יכול לענות לכם על כל השאלות עורך דין יכול לסייע לגשר בין פערים ולהציג את המצב במקרים אחרים, את הדין ואת הפסיקה. עורך דין יסייע לכם לא להשאיר סוגיות פתוחות וישאף לסגור את כל הקצוות. יש עורכי דין במגוון של מחירים, ובמגוון סיגנונות, בחרו את זה שמתאים לכם/לך אנא שקלי שוב את הגישה שלך, ותראי שיש הרבה הגיון ותועלת במה שמוצע לך לעיל. הרבה בהצלחה בכל מקרה.... באותה נשימה יאמר כי במידה ובסופו של יום תחליטי שאינך זקוקה לעורך דין, אנחנו כאן לסייע, תכתבי לנו שוב, ונתחיל לנסות לענות על כל שאלה ושאלה שתהיה לך שנה טובה

    • תגובה
      טו"ר הרב אביעד אושרי | 27/09/2008 23:52

      לדעתי אתם בוחרים בדרך נבונה ונכונה של גירושין בצורה יפה ומכובדת ובהסכמה, אין לך מושג כמה עגמ"נ את מונעת מעצמך בהחלטתך זו. ולעצם שאלותך, לדעתי ראוי שתפנו לטו"ר או עו"ד שהוא גם מגשר במקצועו כדי שיסייע לשניכם לגבש הסכם גירושין שמחד יענה על צרכיך וצרכי הקטינים ומאידך יתן מקום לבעל להסכים ואולי אף בשמחה להסכם הגירושין. הרב אביעד אושרי טו"ר ומגשר משפטי

      • בקשת תשובה
        אליסה | 29/09/2008 13:06

        תודה רבה על תגובותיכם (גם אם הן שונות זו מזו...). בכל זאת אשמח לקבל מכם תשובות לשאלות ששאלתי. בין אם ניעזר בעו"ד או לאו עדיין אשמח לדעת מה מקובל ומה החוק לגבי השאלות ששאלתי (גם אם תוכלו לענות לי רק באופן עקרוני). כמו כן, חשוב לי לציין כי אין לנו דירה בבעלותנו וכל רכושנו הוא ציוד / ריהוט שערכו לא רב וזו אחת הסיבות לכך שלא ראינו סיבה להיעזר בעו"ד... תודה רבה ושנה טובה

        • גירושין, עם או ללא עו"ד - דיני משפחה
          עו"ד מ. חשמונאי | 01/10/2008 19:52

          אליסה שלום, הכוונה "להתגרש בדרך יפה" היא כוונה טובה מאוד, אך אין סתירה בינה לבין סיוע של עו"ד בעריכת הסכם הגירושין. יותר מכך - השאיפה צריכה להיות גם "גרושים בדרך יפה", ולעיתים קיום הסכם גירושין שלא נוסח כיאות, עלול להביא לסכסוכים משפטיים לאחר הגירושין, שמהם ניסיתם להמנע מלכתחילה. לכן בהחלט מומלץ לפנות לגישור ו/או לכל עו"ד מומחה בתחום דיני משפחה, אשר יהיה מקובל על שניכם, כדי שינסח עבוכם את הסכמותיכם ויסייע בידכם להגיע להסכמות בנקודות שנותרו במחלוקת. עלות ניסוח הסכם וגישור, בין בנ"ז המעוניינים להגיע להסכם, אינה גבוהה ושווה בהחלט את השקט הנפשי בעתיד. מכל מקום לשאלותייך - התשובות תלויות בנתונים ספציפיים הקשורים ליכולתכם הכלכלית, כושר ההשתכרות, צרכי הילדים וכיו"ב נתונים אשר ישפיעו על גובה המזונות. הפסיקה קבעה כי הסכום המינימלי כיום הוא כ- 1,250 ש"ח לילד, בתוספת החלק היחסי בהוצאות מדור. כן מקובל לקבוע השתתפות בהוצאות בריאות מיוחדות והוצאות חינוך עפ"י הסכמה או בקביעת מגבלות מראש. עוד מקובל כי הסכום המינימלי לילדים הנוספים פוחת ככל שיש יותר ילדים (דהיינו הסכום הכולל אינו מכפלת הסכום המינימלי במספר הילדים). ביחס להוצאות המדור - מקובל לפסוק 30-33% לילד אחד, 40% לשניים, וכן הלאה. ההוצאות עצמן נקבעות עפ"י הנתונים הספציפיים במקרה המדובר. ביחס למתנות - אין כללים אולם למיטב ידיעתי כשמדובר בציוד לבית, אשר ניתן במתנה ע"י ההורים, ההתייחסות אליו היא כאל רכוש משותף (ציוד הילדים לא נכלל כיוון שנישאר בד"כ לשימוש הילדים), זאת אלא אם כן נקבע אחרת ו/או ניתן להוכיח שהכוונה היתה לתת מתנה רק לאחד מבנה"ז. בתקווה שהתשובה סייעה בידך ולו במעט וכולי תקוה שאכן תצליחו להגיע להסכמות ולהסכם בדרך יפה, למענכם ובעיקר למען ילדיכם (ושתהיה לידה קלה). בברכת שנה טובה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת