אפשר להגיש תלונה במשטרה על שבל"ר

  • שלום רב,
    עו"ד מתחום אחר | 26/09/2008 17:41

    בית הדין הרבני נתן צו קיום צוואה. בהתאם לצו זה בוצעה העברת בעלות במשרד הרישוי מן המוריש לנהנה. הבעיה - הרכב מצוי בידי מחזיק אחר אשר אינו מוכן להעבירו לנהנה על אף שאין לו כל זכות בו. השאלה, כיצד ניתן להעביר את הנכס לידי הנהנה? האם חובה לבקש מינוי מנהל עיזבון לצורך כך? האם צו קיום צוואה לא ניתן למימוש בהוצאה לפועל כמות שהוא??? האם יש צורך להגיש תובענה למתן פס"ד הצהרתי וצו עשה המורה למחזיק להעביר לנהנה? אשמח לעזרתכם... ובמיוחד אם תוכלו להפנות אותי למקור הנורמטיבי החוקי בנדון... תודה ושנה נהדרת

    • אפשר להגיש תלונה במשטרה על שבל"ר
      רנה1 | 27/09/2008 13:23

      שימוש ללא רשות בעלים, 2.דרך הוצלפ להגיש בקשה לממימוש פסק דין עים בקשה לתפיסת הרכב והשבתו לבעליו.3.למה בעל הרכב החוקי לא ניגש בעצמו ולוקח את הרכב אים הוא רשום על שמו ופשוט מחליף מנעול זה שלו וזכותו לעשות כך

      • המשך..
        המשך.. | 27/09/2008 16:00

        האם מדברייך אני מבין כי צו קיום צוואה הוא פסק דין לכל דבר ועניין לעניין הוצאה לפועל? תודה..

        • צו ירושה - דיני משפחה
          עו"ד גיל שחף | 27/09/2008 19:18

          צו ירושה או צו קיום צוואה אינו פסק דין. לא ניתן לממשם בהוצאה לפועל

    • השתלטות על נכסי עיזבון - דיני משפחה
      עו"ד גיל שחף | 27/09/2008 19:15

      ראשית הייתי בוחן אופציה של הגשת תלונה במשטרה. שנית, במידה וזה לא יעזור, הייתי חושב להגיש שתי תביעות האחת - תביעה לצו עשה ומנסה גם צו עשה זמני. תבקש גם פיצול סעדים כי יתכן ויהיה צורך לעתור לפסק דין הצהרתי היה והמחזיק יטען לבעלות השנייה - תביעה לדמי שימוש ראויים על השימוש ברכב שלא כדין. (חוק המטלטלין ו / או עשיית עשיית עושר) בהצלחה... בהצלחה

      • מאוד מודה לך  לת
        עזרת לי מאוד | 27/09/2008 22:42

        • בהמשך לתשובתך

          במידה והרכב יימכר רגע לאחר הגשת התביעה, (בהנחה ולא תוגש בקשה לצו עשה זמני), מהי לדעתך הדרך הפרוצדוראלית הטובה ביותר להבטיח את תביעת שווי הרכב? האם הדרך לקבלת שווי הרכב היא הכללת סעד זה כסעד חלופי בתובענה? שוב תודה

          • דיני משפחה
            עו"ד גיל שחף | 29/09/2008 17:47

            בפתח הדברים הסברת כי בעקבות צו הירושה הועברו הזכויות מן המוריש לנהנה. המחזיק, שהוא כאמור אינו מחזיק כדין, אינו יכול למכור את הרכב שהרי הרכב אינו שלו, הוא אינו הבעלים ואינו מיופה כוח הבעלים, כך שהחשש אינו ברור....

            • יימכר לפירוק..?!  לת
              יימכר לפירוק..?! | 01/10/2008 20:25