לטעמי

  • מה יהיה עתידי?
    רחל קלר | 25/09/2008 06:01

    אני חיה מזה שנתיים עם בעלי-גרושי ממנו התגרשתי לפני 26 שנה. יש לנו בת משותפת .הנ"ל נכה צהל 100% ואינו מוכן לנישואין מחדש וגם אינו מוכן להתחייב על שום חוזה כתוב או הסכם חתום המסדיר את עתידי הכלכלי אם ילך לעולמו לפני.מה תהיינה זכויותי במקרה כזה?

    • לטעמי
      יוסי | 25/09/2008 16:01

      באם ילך לעולמו לפנייך, את תקבלי את כל הזכויות כידועה בציבור שלו שזה לא רחוק מזכויות אישה שנישאה לו!

    • זכויות עתידיות של גרושה שחיה עם בעלה לשעבר
      עו"ד מיקי שיפמן | 25/09/2008 22:01

      שלום רב ראשית, יתכן שמבחינה הלכתית אתם נחשבים כנשואים ואם תרצו להיפרד אפילו תזדקקו לגט. שנית, כך או כך, אם תמשיכו לחיות כך במשך שנים ותחשבו כידועים בציבור ובהנחה שגרושך לא הכין צוואה שבה הוא מעביר את זכויותיו לאחר, תוכלי לדרוש חלקו בירושה (ע"פ סע' 55 לחוק הירושה). בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר