הצהרה - דיני משפחה

  • אישור על ניתוק קשר
    טלי | 24/09/2008 21:36

    שלום רב, אני התקבלתי השנה ללימודים באוניברסיטה וביקשתי מלגת סיוע על רקע כלכלי היות וההורים שלי פרודים מזה שנתיים והמשפחה נאלצת להתמודד בלי עזרה כספית מצד האב. היום קיבלתי תשובה בה נאמר שעלי להמציא "הצהרה בפני עו"ד על ניתוק קשר עם ההורים או אחד מהם, ולא רק כלכלי"(עם "לא רק כלכלי" מודגש). רציתי לשאול מה בעצם דרוש לעו"ד בכדי להמציא בשבילי את האישור? האם זה כרוך בתהליך כלשהו של בדיקה ואימות מול גורמי רווחה שונים? תודה מראש, טלי

    • הצהרה - דיני משפחה
      עו"ד גיל שחף | 24/09/2008 21:56

      האוניברסיטה תשקול מתן סיוע לאלו המתמודדים עם מצב כלכלי קשה. לאוניברסטיה אין את היכולת לערוך חקירה כלכלית על כל אחד ואחד שמבקש מלגה האוניברסיטה מסתפקת בהצהרה של מבקש המלגה על הקושי הכלכלי ובמקרה שלך על העדר הקשר עם האב, ובלבד שההצהרה שלך תעשה בפני עורך דין שיסביר לך שכל מה שאתה מצהיר חייב להיות אמת אחרת אתה צפוי לעונשים הקבועים בחוק. למיטב הבנתי אינך זקוק לכל מסמך כאשר אתה עורך את התצהיר בפני עורך הדין. יחד עם זאת , אם ברשותך מסמכים כל שהם, צרף אותם לבקשה למלגה עצמה. אבל שוב אין הדבר הכרחי או חיוני להצהרתך בפני עורך הדין בהצלחה