מזונות ילדים

  • תביעת מזונות
    שולמית | 23/09/2008 15:39

    הוגשה תביעת מזונות לבעל לפני שלושה חודשים, עבור ילד בן שנה, במקביל הוגשה הגנה לתביעה מצד הבעל לסכום המזונות, העו"ד שמייצג את האשה הגיש מזונות זמניים להגנת התביעה של הבעל. השאלה שלי היא כזאת: עד מתי ימשך התהליך הזה? כי בינתיים האשה מספר חודשים ללא מזונות עבור הילד. בהתחשב בכך לימי הפגרה שהיו ועדיין לא מובן לי,

    • מזונות ילדים
      טו"ר הרב אביעד אושרי | 23/09/2008 15:57

      בכל מה שכרוך עניין המזונות הפסיקה הנהוגה היא עפ"י הדין האישי דהיינו עפ"י ההלכה היהודית. אי לכך האם זכאית במזונות ילדיה רטרואקטיבית מיום שהאב חדל מלפרנס את ילדיו גם אם התביעה למזונות הוגשה מאוחר יותר, כך שאני יכול להרגיע אותך שבסופו של דבר היא אמורה לקבל מזונות גם על החודשים שהיו טרום פסיקת ביה"ד או ביהמ"ש. על ב"כ האשה לציין בתביעת המזונות לחייב את האב רטרוקטיבית. בהצלחה הרב אביעד אושרי טו"ר ומגשר משפטי

      • לרב אביעד אושרי בהמשך לשאלת המזונות
        שלומית | 23/09/2008 16:25

        תודה על התשובה, אבל מה שבמיוחד רציתי לדעת מכיוון שהבעל מושך את הגנתו בנימוק :1. מזונות יקרים 2. תבע משמורת הילד לכן אין הילד או האשה זכאים למזונות ע"פ טענתו. עד מתי הוא יכול להמשיך בסוגיה זו? - זאת השאלה הספציפית בתודה . עד מתי זה יכול להימשך כך? זאת השאלה שלי

        • תגובה
          טו"ר הרב אביעד אושרי | 23/09/2008 19:50

          חסרים לי מספר התונים בשאלותך א. האם ניתן כבר פס"ד למזונות ? ב. באם ניתן היכן ניתן בביה"ד או ביהמ"ש ? ג. האם ניתן פס"ד בעניין המשמורת ? ומהו פסה"ד ?

          • לרב אביעד אושרי שלומי
            שלומית | 23/09/2008 20:20

            לא ניתן שום פסק דין בשום הליך, ההליך נמצא גם בבית דין וגם בבית משפט לענייני משפחה, זה קרוב לשלושה חודשים, ציינתי קודם שהיתה גם פגרה, היו רק החלטות , לא היו דיונים בכלל, אני אשמח לייעוץ טלפוני, דוא"ל מוופיע כאן בצג.

            • תגובה  לת
              טו"ר הרב אביעד אושרי | 23/09/2008 21:10

    • המזונות קרובים - דיני משפחה
      עו"ד גיל שחף | 23/09/2008 21:53

      בהנחה ומדובר בהליך המתנהל בבית המשפט לענייני משפחה אז ההסבר הוא כזה: 1. מהרגע בו נמסר כתב התביעה לנתבע, יש לו 15 ימים להגיש כתב הגנה. 2. לאחר שהוא מגיש כתב הגנה, ניתן לעתור בבקש לפסיקת מזונות זמניים בבקשה בכתב עוד הרבה קודם לדיון. 4. בית המשפט יאפשר לאב להגיב לבקשה תוך 10 ימים. 5. לאחר מכן יתן החלטה מי שלוחץ - מקבל בהצלחה

    • בעקרון אין פסיקת מזונות רטרואקטיבית בביהמ"ש
      עו"ד מ. חשמונאי | 23/09/2008 22:15

      שולמית שלום, כדי למנוע התפכחות קשה, ברצוני להבהיר לך, כי בתי המשפט פוסקים מזונות רק ממועד הגשת התביעה, מתוך ההנחה המבוססת על ההלכה היהודית, כי אשה שלא תבעה מזונות קודם מחלה לבעלה על המזונות, עד שהגישה את התביעה. המקרים החריגים הם אלה שבהם מדובר בהורים שאינם נשואים זה לזו ואינם חיים יחדיו, ומשאלתך עולה שאין זה כך. בעניין המועדים, אפנה אותך לתשובתו המפורטת של מנהל הפורום, עו"ד גיל שחף. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת

      • לעו"ד מיקי שלום רב
        טו"ר הרב אביעד אושרי | 23/09/2008 23:18

        עו"ד מיקי חשמונאי שלום רב וחן חן על הניהול המופתי של הפורום המכובד. ולענייננו בהלכה קיים הבדל מהותי בין מזונות אשה למזונות ילדים במזונות אשה אין חיוב רטרואקטיבי מתוך הנחה שהואיל ולא תבעה מחלה (ובהלכה זה נקרא מגלגלת עימו) אולם גבי מזונות ילדים - חד משמעית יש חיוב רטרואקטיבית ובזה לא שייך מחילה של האם על מזונות הילדים הואיל והחוב לזון את ילדיו בהלכה זהו חוב כלפי הילדים ללא כל קשר לאם. ואני אישית יש לי כמה פס"ד כאלה בבתי דין רבניים.

        • וזה כנראה רק אחד מההבדלים בין פסיקת ביה"ד הרבני לפסיקת בתיהמ"ש
          עו"ד מ. חשמונאי | 23/09/2008 23:22

          ושיהיה לכולנו לילה טוב ושלו בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת

          • תגובה
            טו"ר הרב אביעד אושרי | 24/09/2008 11:07

            איני יודע כיצד פסיקת ביהמ"ש בנידון, אבל אם אכן כדבריך ללא ספק זוהי פסיקה תמוהה מאוד בהתחשב בעובדה שהמזונות הנהוגים בישראל הם עפ"י הדין האישי דהיינו עפ"י ההלכה היהודית, ובהלכה היהודית אין שום פקפוק כי מזונות ילדים משולמים רטרואקטיבית. הנה אולי יש לך פרוייקט להגיש על זה ערעור בביהמ"ש לערעורים.

    • תגישי בקשה דחופה לקביעת מזונות זמניים,ההליך המשפטי
      רנה1 | 27/09/2008 13:57

      לקביעת מזונות קבועים וכול שאר העיניינים יכול לקחת שנים התור בבית המשפט ארוך