לטעמי

  • אב לא לוקח על פי הסדרי הראיה
    מירב | 22/09/2008 09:32

    שלום, הגרוש שלי אמור לקחת את שני הילדים שלנו פעם בשבוע כולל לינה. במידה והוא לא עומד במחוייבותיו האם יש תעריף קבוע בחוק שאותו הוא אמור לשלם לי בנוסף למזונות? האם יש דרך לאכוף את זה מעבר לתביעה משפטית שעלותה גבוהה הרבה יותר מתעריף הבייביסיטר והוצאות יומיות אלה?

    • לטעמי
      אביהו | 22/09/2008 09:40

      לא ניתנת לבית המשפט סמכות בחוק לחייב הורה להיות בקשר עם מי מילדיו, או להמיר את "אי הקשר" בכסף לטובת ההורה האחר. אין לך מה ללכת לבית המשפט בעניין זה. ככל שאת לוחצת בעניין, כך האב מקשה ולא מבצע את חלקו. כנסי לאדישות ואם את ממש לחוצה בעניין, תני לילדים שיפעילו עליו את הלחץ בזה שהוא לא לוקח אותם.

    • אי קיום הסדרי ראיה
      טו"ר הרב אביעד אושרי | 22/09/2008 11:27

      עקרונית בהתנהלות נבונה הינך זכאית לתבוע הגדלת מזונות הילדים כאשר העילה היא אי קיום הסדרי הראייה שהוסכמו בזמן שניתן פס"ד למזונות מה שבעצם מהווה הוצאה נוספת שלך שלא נלקחה בחשבון בזמן פסה"ד למזונות הרב אביעד אושרי טוען רבני ומגשר משפטי

    • אי קיום הסדרי ראיה - דיני משפחה
      עו"ד מ. חשמונאי | 23/09/2008 22:31

      מירב שלום, ראשית יש לבחון את נוסח הסכם הגירושין, ביחס להסדרי הראיה, שכן אם כתוב למשל "האב רשאי לקחת את הילדים ..." יהיה קשה יותר לבקש מביהמ"ש לנקוט בסנקציה כלשהי נגדו. זאת בניגוד למקרה בו הנוסח הוא "האב מתחייב ...". יותר מכך - אי אפשר לכפות על אדם לפגוש את ילדיו. מסיבה זו ישנם שופטים (לא כולם ולא כשיטה גורפת) הגורסים כי במקרה זה יש להכביד על האב את הנטל הכספי (ע"י הגדלת מזונות), בגין ההוצאות הנוספות הנגרמות לאם. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת