חבל על כל רגע...

  • משמורת ילדים - אם לא כשירה?
    אפרת | 22/09/2008 01:21

    שלום רב, יש לי חברה בת 30 שילדה לפני כחודשיים. היא משתמשת בסמים ב-10 שנים האחרונות. נכון, זה נשמע לא טוב, אבל מדובר בבחורה שהתפקוד שלה הוא כמו של כל "אדם רגיל" ואפילו יותר מכך. במהלך 10 השנים הללו היא עבדה ולמדה והיא מנהלת אורח חיים רגיל ותקין לכל דבר. היא מודעת לעצמה ולסובבים אותה ואין לאף אחד שמץ של מושג שהיא משתמשת בסמים. היא מודעת לכך שהתלות בסמים היא הרסנית ומפחדת מהליך הגמילה ומתוצאותיו ולכן היא לא הולכת לגמילה. היא כשירה כאם לכל דבר ומטפלת בילדה כמו שרק אפשר לצפות מכל אם שזה עתה ילדה. היא משתמשת בסם מסוג קריסטל ואין היא משלמת עליו (סיפור ארוך ומורכב). בשורה התחתונה היא שוקלת להתגרש וחוששת שהנושא של הסמים יתגלה ותשלל ממנה הזכות למשמורת. שוב, עלי לציין שמדובר בבחורה שמתפקדת באופן רגיל לחלוטין (אני מכירה אותה כבר כ-4 שנים וקרובה אליה מאוד והיא סיפרה לי רק לאחרונה על השימוש). האם יש סיכוי שבית המשפט יאשר משמורת אם יגלה שהיא כשירה ומתפקדת כראוי למרות השימוש בסם?

    • חבל על כל רגע...
      אבי | 22/09/2008 09:28

      לדעתי עליה לדחות את עניין הגירושין וללכת לגמילה מוחלטת ורק לאחר מכן להכנס להליך הגירושין. לא כך, היא עלולה למצוא את עצמה בתוך הליך גירושין מסורבל שלבסוף היא תמצא את עצמה שקועה יתר על המידה בסמים ועלולה היא להפסיד את בתה.

      • תודה על חוות הדעת, אולם רציתי לקבל חוות דעת משפטית
        אפרת | 22/09/2008 14:39

        זה אפשרי?

    • מסוגלות הורית - דיני משפחה
      עו"ד גיל שחף | 23/09/2008 21:46

      כאשר בית המשפט ידרש לשאלת זהות ההורה המשמורן, הרי שלעולם חוות הדעת שיונחו בפניו, בין אם זה על ידי פקידי סעד ובין אם זה על ידי מומחים אשר יערכו מבחנים פסיכודיאגנוסטים, יתנו תמונת מצב יחסית והמלצות יחסיות. האם לא תיבדק בחלל ריק. המומחים יערכו בדיקות וימליצו על ההורה הטוב ביותר בנסיבות העניין לאותו ילד ספציפי. יתכן מאד, והאב הוא במצב הרבה פחות טוב מהאם, והיא זו שתקבל את המשמורת למרות שהתנהגותה אינה נורמטיבית.