למה לאמלל את הילדה?

  • שאלה דחופה לעו"ד מיקי חשמונאי
    עדי | 03/09/2008 10:56

    אני ובעלי נשואים מזה כ-3 שנים, יש לנו ילדה משותפת בת שנתיים. בעלי לא בקשר עם הוריו ואחיו כבר שנתיים וחצי. משפחתו לא ראתה את הילדה ולא היה ביניהם מעולם שום קשר. הם מנסים לחדש את הקשר עם בעלי, אני לא מעוניינת שהם יראו ויהיו בקשר עם הילדה. האם יש להם זכות חוקית כלשהי לראות את הילדה? אם הם חוזרים לדבר עם בעלי והוא מחליט שהם כן יראו אותה ואני לא, האם ניתן למנוע מהם לראות אותה???

    • למה לאמלל את הילדה?
      בני | 03/09/2008 12:55

      יש לה זכות לראות את הסבים והדודים שלה ואין לשלול ממנה זכות זו אם לא נשקפת לה סכנה מהם.

      • תשובה לבני
        עדי | 03/09/2008 13:27

        הילדה לא אומללה , היא ילדה מאושרת שלא יודעת על קיום הצד השני ולכן הם לא חסרים לה. המשפחה של בעלי במשך שנתיים לא ניסו ליצור קשר כלשהו עם הילדה למרות שכשהיא נולדה אני הודעתי להם למרות שבעלי לא רצה.וחוץ מזה מדובר במשפחה עם שריטה שלא ידעו גבולות-כולל איום ברצח עליי והיה להם צו הרחקה. זה לא העניין כאן וכמובן שלא פרסמתי את כל הסיפור. אני רק רוצה לדעת אם יש להם איזשהי זכות.

        • לסבים, לסבתות ולדודים, אין כל זכות
          שמעון | 03/09/2008 14:56

          על הילדים שלכם. אם את ובעלך מחליטים שאין אתם רוצים בקשר הילדה איתם, זכותכם ואף אחד לא יכול לעשות כלום. במקרה שלך זה קצת שונה, כי ניתן להבין שבעלך יכול שיסכים לקשר הזה. ברגע שזה יקרה את תמצאי את עצמך בחזית מול בעלך. זה כדאי לך? חפשי את המגשר ולא את המפריד, למרות השריטות כהגדרתך!

          • תשובה לשמעון
            עדי | 03/09/2008 15:06

            אני לא יודעת אם בעלי יסכים או לא יסכים , אני מאמינה שלא היות ובעלי עד היום תמך ועמד לצידי ולא נראה לי שהוא ירצה לעמוד בסיטואציה כזאת שיכולה לגרום לפירוק המשפחה. אבל אני רוצה לדעת רק מבחינה חוקית!!! - כי זה מה שחשוב!

            • מבחינה חוקית - הזכויות הן של הילדה
              בני | 03/09/2008 15:26

              אם בית המשפט ישתכנע שטובת הילד מחייבת פגישות עם משפחתו של בעלך הוא יקבע סדרי ביקור.

              • טובת הילדה-להיות רחוקה מהחלאות האלה
                עדי | 03/09/2008 18:11

                במקרה הזה מדובר בילדה שלא מכירה אותם.... לא היה שום קשר ולכן הילדה לא נפגעת/ מתגעגעת וכו'...איך טובתה יכולה להיות לראות אותם?! וחוץ מזה מדובר במשפחה שלא סובלת אותי- הם יכולים ומסוגלים להרעיל את הבת שלי נגדי.... בנוסף, לפי מה שכתוב פה במקומות מסויימים לסבא לסבתא לא אמורות להיות זכויות כלשהן - זה די מתנגש עם מה שאמרת לא?

                • חשוב שתקראי!
                  דיקלה | 03/09/2008 19:08

                  אני מהצד השני, מהצד של משפחה שנשים כמוך הרסו!!! (את יכולה לראות בפורום, הפניתי שאלה תחת הכותרת: "זכות חוקית") קודם אתן מרעילות את הבעל נגד המשפחה שלו ואח"כ כשבאים הילדים לעולם, אתן משתמשות בילדים כקלף מיקוח! חבל שגברים כל כך חלשים וניגררים אחרי נשים כמוך שכל היעוד שלהן בחיים זה לקחת גבר ולשרוף את כל העולם שלו - את המשפחה שלו, את החברים, את הכל!!!!!!

                  • דיקלה, ישראלית מצוייה שאין לענות לה ולו מהעובדה
                    דקל | 03/09/2008 23:41

                    שבאה כאן לתת את דעתה הבלתי מאוזנת ובטח הבלתי מובנת. מה לך שתקבעי קביעות ותחליטי מה עושה אישה זו או אחרת לבעלה. זה מה שעושה גיסתך לאחיך, אין זה אומר שכולן אותו הדבר!

                  • תגובה לדקלה
                    עדי | 04/09/2008 11:55

                    דקלה יקירתי, כמו שדקל כתב כאן את לא מכירה אותי ואת לא יכולה לשפוט אותי..... אני לא מאחלת לאף אישה להיות במצב שלי.... בעלי לא מדבר עם המשפחה שלו בעקבות דברים שהם עשו שלא קשורים אליי! אני מבחינתי ניסיתי לשמור על מערכת יחסים יציבה עד שהם עברו גבול מסויים! אני לא מתכוונת לספר לך כאן את כל סיפור חיי - אני רק חושבת שלך אין את הזכות לשפוט אותי. ועכשיו בתור מישהי מהצד השני (ככה קראת לזה - לא?! ) תפשפשי טוב במעשייך אני מאמינה שלגיסתך יש סיבה מספיק טובה להתנהג איך שהיא מתנהגת -אולי הבעיה היא בעצם בך??? - אה סליחה... אתם מושלמים!!!!!!!! האישה היא זאת שלא בסדר!!!!!! אל תמעיטי בערכו של אחיך אם הוא היה רוצה הוא היה יכול לדאוג לשמור על קשר - כנראה שהוא מספיק גדול כדי לדעת מהם הבחירות שלו (אחרי הכל הוא לא קשור לאשתו לסינר -או שאני טועה???!!) בחיים שלא תעזי להגיד לאמא שהיא משתמשת בילד שלה כקלף מיקוח - בכל אופן לא לאמא הזאת!!!! - את לא מכירה אותי ולא יודעת באיזה מצבים אני עומדת ועמדתי בעקבות הסיפור הזה. והעובדה היא שאני הודעתי להם שהיא נולדה -כי כן רציתי לשמור על אחדות משפחה הם השתינו עליי בקשת הגאווה הייתה חשובה יותר - אז שעכשיו יאכלו את מה שבישלו!!! וחוץ מזה אם היית טורחת לקרוא במקום להוציא את המרמורים שלך -היית רואה שהם אנשים פסיכיים -לאיים ברצח קצת מוגזם לא???!!! בעלי בקשר עם דודים + סבא וסבתא -לא ניתקתי אותו מאף אחד והם בקשר עם הילדה -אז דקלה תחזירי למקום ממנו באת!!!!!!

                    • פשוט ענק!
                      דקל | 04/09/2008 12:22

                      נתת לה באימאימא שלה בראש! לאנשים אין שמץ של מושג מי עומד מהצד האחר וכמעט לכל דבר יש להם דעה, חוצפנית!

                • טובת הילדה
                  בני | 04/09/2008 13:25

                  טובת הילדה לא נקבעת על ידך , לא על ידי בעלך וגם לא על ידי בני משפחתו. מי שיקבע את טובת הילדה יהיה בית המשפט שיתחשב בהמלצות גורמי הרווחה ובטענות הצדדים. סביר , שאם תשכנעי את עובדי הרווחה ובית המשפט בטענותיך לא יקבע להם הסדרי ביקור. אך אם בית המשפט ישתכנע אחרת, בהחלט יכולים להקבע הסדרי ביקור.

                  • תשובה לבני
                    עדי | 04/09/2008 14:06

                    בני לא הגעתי לשלב הזה עדיין. ואני גם מקווה שאני לא אצטרך. וחוץ מזה - אני חושבת שכל הורה נורמטיבי יודע מה טוב לילד שלו. אבל אני באמת לא רוצה לדון בזה. אני חושבת שאף אחד לא יכול להבין מה עובר על אנשים שלצערי מגיעים למצב כזה ואולי בגלל זה הזלזול

                    • המשך תשובה לבני....
                      עדי | 04/09/2008 14:12

                      חוץ מזה,בארץ שלנו יש מספיק מקרים שהרווחה צריכה לטפל בהם ולא להתעסק בשטויות מהסוג הזה. תאמין לי שסתם לא מגיעים למצבים כאלה צריך לאכול הרבה חרא (ותאמין לי שאכלתי - אני לא יודעת אם אתה היית עומד במצבים שבהם אני עמדתי ונשאר במערכת זוגית כזאת בשם אהבה ובשם אחדות משפחה) כדי להגיע למצב שלא רוצים שילד יהיה בקשר עם מישהו מסויים. לא הבאתי ילדה לעולם כדי שאנשים שלא אוהבים אותי בלי סיבה - סתם כי לא בא להם (ותאמין לי שאין שום סיבה אחרת) ירעילו אותה נגדי ותאמין לי שאני יודעת על מה אני מדברת! ואם היית מכיר אותם היית מסכים איתו. המשפחה של בעלי מסוכסכת עם כ"כ הרבה אנשים סתם בלי סיבה כי הם מסוג האנשים שוויכוחים אצלם זה ארוחת בוקר.

    • מפגש ילדים עם בני משפחה - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 04/09/2008 11:16

      עדי שלום, כפי שעניתי בעבר, ההורים הינם האפוטרופסים של ילדיהם, וזכותם (בכפוף לטובת הילדים) לקבוע עם מי יפגשו ילדיהם. אולם יש לזכור שלכ"א מההורים זכות שווה להורה השני. לפיכך היה ובעלך מעוניין להפגיש בין הילדים לבין בני משפחתו, וכל עוד הדבר אינו פוגע בהם, לא תוכלי למנוע זאת. יהיה נכון לשקול גם את המשמעות של סרובך, על היחסים בינך לבינו. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת