תשובות

  • הפרת הסכם גירושים
    שרון | 03/09/2008 09:28

    שלום, בעלי הינו גרוש עם ילדה. קיים הסכם מזה כשנה לאחר שגרושתו תבעה אותו להגדלת מזונות. בהסכם יש כמה דברים שברצוני לשאול בעניינם ואודה לעזרתכם. 1. ישנו סעיף בהסכם האומר כי האב (בעלי) מתחייב לא לתבוע בהמשך גם במידה ויינשא ו/או יהיו לו ילדים נוספים! האם למרות שהסכים אז לכך הוא יוכל לתבוע בכל זאת? 2. בזמן קביעת ההסכם בין הצדדים סוכם שהדירה תועבר במלואה לבעלות האב ללא שיינתן כל חלק של הדירה או סכום כסף לאמא או לילדה.בימים אלו נגמר תהליך ההעברת הדירה והיא תירשם ברישום המקרקעין על שמו של האב בלבד. האם במידה והאב יתבע להקטנת המזונות למרות שהסכים אז שלא ייתבע תוכל האם לתבוע גם כן על הדירה? 3. מאחר שהאמא עובדת ויש לה משכורות גבוהות היא אינה זכאית כמעט בכל מקום להנחות שזכאית בדרך כלל אם גרושה, ולכן תמיד צריך לשלם סכום מלא. כאשר האב התחייב בהסכם לתשלום "חצי חצי" אין הדבר פייר שבגלל שהאמא מקבלת משכורת גבוהה האב ישלם סכום מלא. אתן דוגמא לצורך ההבנה, השנה הילדה נכנסה לגן טרום חובה שעלותו להורה רגיל 720 ש"ח, למרות שהאמא היא גרושה (חד הורית) ובגלל שיש לה משכורת גבוהה היא אינה זכאית מכל וכל להנחה! בהסכם מתחייב האב לשלם "חצי חצי". מדוע האב צריך לשלם 360 ש"ח כשהוא יכל לשלם רק 50 ש"ח???(במידה והייתה מקבלת הנחה, האם "דופקת שעות עבודה ומשכורות ואז האב צריך לשלם על כל זה)מה ניתן לעשור בהקשר זה? אודה מקרב לב לעזרתכם-תשובתכם... הערת מערכת:לקריאה נוספת: רישום מקרקעין

    • תשובות
      בני | 03/09/2008 12:59

      1. כן, בדיון בתביעה התחיבותו תילקח בחשבון . 2.לא. 3. היה עליו לקחת זאת בחשבון בהסכם הגירושים. במידה והכנסתה של האם היתה נמוכה מאוד במועד חתימת ההסכם וקפצה לאחרונה, מדובר בשינוי נסיבות שמצדיק דיון בגובה המזונות וזה יהיה אחד הנימוקים להצדקת הקטנת המזונות.

      • לשמעון...
        שרון | 03/09/2008 13:43

        שמעון, 2. ז"א מרגע שהדירה רשומה ובבעלות האב אין כל זכות לגרושתו לתבוע אף לא דבר בעניין הדירה? 3. גם בזמן חתימת ההסכם המשכורת של האמא הייתה לא רעה (אני לא יודעת אם חלה עלייה דרסטית מאז אני רק יודעת שהיא אינה זכאית להנחה כי יש לה משכורת טובה) איך ניתן לצפות דבר כזה מראש ולקחת בחשבון כמו שאתה אומר? 4. שאלה נוספת- מציק לי מאוד העניין שבעלי לקח עו"ד ושילם לה כל כך הרבה כסף ובסופו של דבר יצא מופסד מכל הצדדים (אם תראה את ההסכם תבין על מה אני מדברת, למעט הדירה ואני יודעת שזה חלק גדול העורכת דין שייצגה אותו אז לא הוציאה עוד דברים לטובתו) האם ניתן לעשות משהו? לערער על העבודה שלה...(אני יודעת שזה דפוק שילמת כבר נעשו הדברים אין עכשיו מה לעשות אך אולי יש עוד סיכוי אחד קטן ...) תודה

        • לבני!!!!
          שרון | 03/09/2008 16:14

          סליחה, התכוונתי לבני ולא לשמעון!!! בני התייחסותי מופנת אליך אודה להתייחסותך,

          • לבני...
            שרון | 03/09/2008 16:30

            בני, אני רוצה להוסיף ולציין דבר נוסף בהקשר לסעיף 3. סוכם בהסכם שהילדה תלך לגן בהסכמת שני הצדדים. אמא של הילדה רשמה אותה לבד לגן שהיא רצתה או שהיה לה נח והגן הזה עולה יקר יותר מגן עירייה אחר שיכל לעלות זול יותר. זוהי גם סיבה נוספת לכך שאין האב צריך לשלם את הסכום הגבוה כביכול חצי מתשלום הגן.

    • הסכם גירושין
      עו"ד מיקי שיפמן | 04/09/2008 00:07

      שלום רב לצערי לא אוכל להתייחס במסגרת זאת לשאלותיך הרבות והמורכבות. ניתן לפנות למערכת האתר במסגרת "יעוץ אישי" וישתדלו לסייע בידיך. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

      • תשובה לעו"ד מיקי
        שרון | 04/09/2008 08:32

        איך ניתן לדבר איתם טלפונית בייעוץ אישי מאחר ואין לי כרגע דוא"ל. (ובלי דוא,ל במערכת לא ניתן לשלוח את הבקשה לייעוץ אישי)

        • דרכי התקשרות
          מערכת | 07/09/2008 10:18

          עם אתר הפורומים מפורטים בדף צור קשר: צור קשר בברכה הנהלת האתר