חוב מזונות ילדים - דיני משפחה

  • מזונות ילדה
    מיכל בן שושן | 30/08/2008 13:49

    אני גרושה מזה 9 שנים כאשר לםי ההסכם הגרוש צריך לשלם לי 1800 ש"ח צמוד למדד ובפועל הוא משלם 1200 ש"ח לא צמוד(עבור ילדה שהיום בת 12).מה עדיף לי לעשות?לפנות להוצל"פ או לבית משפט לענייני משפחה?

    • חוב מזונות ילדים - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 31/08/2008 17:22

      מיכל שלום, חוב מזונות שלא שולם יש לגבות באמצעות פתיחת תיק מזונות בלשכת ההוצאה לפועל. מומלץ לפנות לרו"ח לצורך חישוב גובה החוב (הסכומים שלא שולמו, משוערכים למועד פתיחת התיק). העובדה שבעלך לשעבר רכש דירה יכולה לסייע בידך לגבות את החוב, ע"י מימוש זכויותיו בדירה, היה ולא ישלם לך את המגיע לך. אם בעלך שכיר, תוכלי להגיש בהוצל"פ בקשה לעיקול משכורתו, אצל מעבידו, לצורך תשלום הסכום המלא של המזונות השוטפים (ובנוסף לפעול לגביית חוב העבר). בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת