טפסי בקשה לצו ירושה - דיני משפחה

  • עזרה בהגשת בקשה לצו ירושה
    יורי | 27/08/2008 21:59

    שלום אני נאלץ להגיש בקשה לצו ירושה על מנת להעביר את הדירה שהייתה בבעלות הורי המנוחים על שמי, אני מאמין שהבנתי את התהליך ומה הם הטפסים והאגרות שאני צריך להגיש ולשלם אך אני נתקל בקושי מסוים המילוי הטפסיםף הבעיה היא המינוחים מסויימים שאינם ברורים לי. אשמח אם יהיה פה מישהו שיוכל לעזור ולהבהיר לי את משמעות חלק מהסעיפים שבטפסי בקשת צו הירושה. תודה מראש :) יורי.

    • טפסי בקשה לצו ירושה - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 28/08/2008 16:09

      יורי שלום, משאלתך לא ניתן להבין מהם המונחים אשר אינם ברורים לך. אנא הבהר שאלתך כדי שנוכל לסייע בידיך בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת

      • הסעיפים שאינם ברורים:
        יורי | 28/08/2008 18:34

        חלק א' סעיף 4 : "כשרותם המשפטית של היורשים ושל הזוכים על פי הצוואה (אם ישנה) בין היורשים ו/או הזוכים על פי הצוואה [ ] נכלל [ ] לא נכלל" - מה משמעות נכלל/לא נכלל ? * חלק ב' סעיף 1: "[ ] למוריש היה במותו בן זוג...." - נראה שאף אלת מהאפשרויות אינה רלוונטית במקרה בו ב הזוג נפטר לפני המוריש. *חלק ב' סעיף 2: "קרוביו הסמוכים של המוריש הם אלה ואין אחרים זולתם:...." - אני מבין שבטבלה עלי לרשום את ילדי המוריש, אך מה לגבי השורה שמעל ? את אותם הפרטים ? * חלק ד': "חלקו בעיזבון" - באחוזים ? * חלק ה': "(21) לרשם לעניני ירושה/לבית דין זה והסמכות לדון בבקשה הואיל**.... ** פרט את העובדות הנתונות לרשם לעניני ירושה סמכות לפי תקנה 13(א) לתקנות הירושה, התשנ"ח- 1988 " - אינני מבין כלל מה אני אמור עשות בסעיף זה. * ודבר אחרון וכללי יותר, עד כמה נוקשה הבדיקה של הטופס ? אני לא מתכוון לאמיתות הנתונים שכמובן זצריכים להיות מדויקים אלא על דרך הצגתם. אם בסעיף מסוים השתמשתי בלשון או שאינה זו המקובלת בד"כ אצל עו"ד או מישפטנים אחרים, האם זה יפסול את הטיפול בטופס כולו ? האם יש ניסוח מסוים או משהו אחר שאני צריך להקפיד עליו במיוחד ? תודה :)

        • צו ירושה - דיני משפחה
          עו"ד מיקי חשמונאי | 29/08/2008 12:23

          יורי שלום, ס' 4 - יש לסמן האם קיים בין היורשים קטין / חסוי / נעדר. אם קיים - מסמנים X ליד המילה "נכלל", ובהמשך מי נכלל. לדוגמא - אם אחד היורשים קטין, יש לסמן X ליד המילה "נכלל" ו- X נוסף ליד המילה "קטין". ס' ב' 1 - אם בת זוגו של המוריש נפטרה לפניו, יש למלא את סעיף ב' 1 (14) ס' ד' - חלקו בעיזבון - באחוזים או בשברים (1/3, 1/4 וכו') הסמכות לרשם הירושה הספציפי, ניתנת בד"כ לפי מקום מגורי המוריש. חשוב למלא את הטופס באופן מדוייק, ורוב הפרטים המופיעים בו הינם פרטים טכניים, שאין בהם משמעות ל"ניסוח משפטי". עם זאת מומלץ ביותר להיוועץ בעו"ד המתמחה בתחום, כדי למנוע את העיכובים וחוסר הנוחות בהגשת בקשה לתיקון או קבלת צו שגוי, עקב מילוי לא נכון של הטופס. בהצלחה. שבת שלום, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת

          • תודה רבה! רק שאלה אחת נוספת...
            יורי | 31/08/2008 19:30

            עזרת לי מאוד, רק שני סעיפים נוספים שאינן ברורים לי:חלק א' סעיף 1 (4): "ענינו במתן הצו" חלק א' סעיף 1 (6) "המען להמצאת כתבי בית דין"מה עלי לכתוס בשני סעיפים אלה ?

            • צו ירושה - דיני משפחה
              עו"ד מיקי חשמונאי | 31/08/2008 21:22

              יורי שלום, סעיף 1 (4) - הקשר בין המבקש למוריש (יורש, נושה, בנ"ז, בן וכו') סעיף 1 (6) - הכתובת אליה מבקשים לשלוח הודעות/החלטות וכל מסמך אחר מרשם הירושה. בהצלחה ובברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת