הכי טוב, קחי אותו לזרועותיך

  • הסכם גירושין
    סיגל | 21/08/2008 02:13

    ברצוני לדעת אם יש הסכמים שמתבטלים מעצמם. וחוזרים לאותו מצב שבו בני הזוג היו לפני חתימת ההסכם.בלי כל צורך להגיש תביעה לביטול ההסכם. לדוגמא תבעתי מזונות ומיהרתי לחתום על הסכם כיוון שלא יכולתי להוכיח שמגיע לי וכשהגיע מועד ההוכחות. חתמתי על הסכם גירושין שאושר כפס"ד בבית משפט לענייני משפחה.אין לנו ילדים. כתוב בסעיף 1 שאם בעלי לא עושה X ואנחנו לא מתגרשים אני יכולה לתבוע רק מזונות מיום חתימת ההסכם, כך שאני לא יכולה לתבוע אותו על הפרת הסכם ואיך אני יכולה לתבוע מונות אם אני מרוויחה יותר ממנו? אז יוצא שאני תקועה באותו מצב שלפני ההסכם . ויש לנו דירת "מריבה" השאלה שלי אם יש דבר כזה הסכם שבטל מעצמו .או שמא צריך בכל מקרה שבית משפט יקבע שפסה"ד בטל.

    • הכי טוב, קחי אותו לזרועותיך
      שמעון הצדיק | 21/08/2008 11:48

      תביאו 2 או 3 ילדים ותחיו באושר

    • ביטול הסכם גירושין - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 21/08/2008 17:36

      סיגל שלום, הסכם גירושין שקיבל תוקף של פס"ד הינו פס"ד לכל דבר, ולכן אינו מתבטל אלא אם כן ביהמ"ש קבע זאת. עם זאת אינני בטוחה שהפרשנות המשפטית שנתת לסעיף ביחס לסנקציות מדוייקת ולכן מומלץ כי תפני בעניין זה ליעוץ משפטי אצל לעו"ד המתמחה בדיני משפחה. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת