חישוב הצמדה בדמי מזונות - דיני משפחה

  • חישוב הצמדה בדמי מזונות
    אולה | 17/08/2008 23:42

    פניתי להוצאה לפועל בעינייני אי-תשלום של הצמדה למדד של דמי מזונות. הם ביקשו חישוב הסכום מהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. האישה שעסתה חישוב לא כל-כך מבינה את הנוסך שכתוב בפסק דין ואני רוצה לבדוק את העיניין. מצתת: "יחשב מדד חודש יולי 2007 כמדד בסיסי, והסכום יעודכן אחת לשישה חודשים וללא הפרשי הצמדה רטרואקטיביים. מדד שלילי לא יפחית את סכום המזונות." כפי שאני מבינה מחשבים את הסכום בשיטה "ריבית דה ריבית"? מדד שלילי לא יפחית את הסכום הקרן או את הסכום האחרון? תודה

    • חישוב הצמדה בדמי מזונות - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 18/08/2008 14:55

      אולה שלום, ההצמדה על דמי המזונות אינה כוללת ריבית ולכן אין בחישוב הסכום "ריבית ד-ריבית". יש לבדוק כל 6 חודשים, את עליית המדד, החל ממדד הבסיס ועד המדד הנוכחי, ביחס לסכום המזונות שנקבע בפסה"ד או בהסכם הגירושין. הסכום המתקבל משולם במשך 6 חודשים, ללא שינוי. כאמור בשאלתך - "מדד שלילי לא יפחית את סכום המזונות" ניתן לפרשנות בשתי דרכים - 1) הסכום המשולם לא יהיה נמוך מהסכום המקורי בהסכם/פסה"ד. 2) היה ויירד המדד, ישולם הסכום האחרון במשך 6 חודשים נוספים, ולאחריהם יבדקו שוב הפרשי ההצמדה. אם יש מחלוקת בעניין פרשנות הסעיף ויישומו, ניתן לפנות לביהמ"ש בבקשת הבהרה. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת

      • מיקי, תודה רבה על ההסבר!  לת
        אולה | 18/08/2008 15:42

        • עוד שאלה בעניין זה
          א | 07/09/2008 12:45

          במידה ולא שולם המדד מתחילת ההסכם במשך זמן רב מעל ל-5 שנים. האם כעת יש לחשב את המדד בהתאם לתאריך עריכת ההסכם או בהתאם לחצי שנה אחורה....?