מזונות - עד גיל סיום השירות הצבאי

  • תביעת מזונות
    חסוי* | 15/08/2008 15:58

    שלום אני עוד כמה חודשים בן 18 אבא שלי משלם מזונות לאמא שלי (חשוב לציין שאין לי ולאמא שלי שום קשר איתו!!!). רציתי לדעת אם אחרי גיל 18 אני זכאי לדרוש ממנו מזונות וכמה???

    • מזונות - עד גיל סיום השירות הצבאי
      מיקי | 16/08/2008 00:02

      במידה והמזונות שאביך משלם הם על פי הסכם גירושין- סביר להניח שיש התייחסות בהסכם למזונות לאחר גיל 18. בכל מקרה, בדרך כלל מזונות לאחר גיל 18 הינם 1/3 מדמי המזונות שקיבלת עד כה.

      • המשך
        חסוי* | 16/08/2008 09:51

        אבי משלם רק בגלל שהיה משפט שהוא חייב לשלם עד גיל 18 לאמא שלי. לא מצויין מה קורה לאחר גיל 18 השאלה שלי כמה אני יכל לדרוש ממנו אחרי גיל 18????

      • המשך
        חסוי* | 16/08/2008 17:58

        לפי מה שאתה אומר אם הוא משלם 1000 שקלים בחודש אני זכאי ל-1/3 שזה 333 שקלים בחודש???? (הסכום המדוייק חשוב לי).

        • חסוי , שאלה לי אליך !
          שאול | 16/08/2008 22:53

          אתה אומר שאין לך קשר עימו . לא אכפת לך ? וכן אם לא אכפת , לא נראה לך שאתה מנצל בצורה צינית את אביך ??? לפי הבנתי אתה מתכוון להגיש נגדו בעתיד הלא רחוק תביעה . האם זה בסדר מצידך ??

          • לשאול
            חסוי* | 23/08/2008 18:20

            איך אדם כמוך שלא מכיר אותי ואת הסיפור ייכול לשפוט??? מי אתה בכלל שתגיד לאדם שאתה לא מכיר נצלן??? זה ממש ח-ו-צ-פ-ה!!!!

    • מזונות בתקופת הצבא - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 17/08/2008 12:09

      חסוי שלום, עפ"י החוק לתיקון דיני משפחה (מזונות) ובהתאם להלכה המשפטית, פוסקים בדרך כלל בתי המשפט מזונות, עבור חיילים בשרות חובה בצה"ל, בגובה 1/3 מדמי המזונות ששולמו עבורם בהיותם קטינים, אולם הסכום המדוייק כפוף להחלטת ביהמ"ש, בהתאם לנסיבות בכל מקרה. התביעה צריכה להיות מוגשת על ידיך, כיוון שאינך קטין. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת

      • לעו"ד מיקי חשמונאי
        חסוי* | 23/08/2008 18:21

        תודה רבה על התשובה.