העברת בעלות על דירה - דיני משפחה

  • העברת בעלות על דירה בתקופת הליך גירושין
    מיכל | 12/08/2008 08:44

    שלום רב. הינני נמצאת כרגע בהליכי גירושין מבעלי. הוגשה תביעת גירושין לבית הדין , אך טרם היה דיון וטרם ניקבע פירוק שיתוף. אנחנו פרודים בפועל מזה 3 חודשים. אמי קנתה בעבר דירה ולקחה עבורה משכנתא. כיום היא מעוניינת להעביר את בעלות על הדירה על שם שלי. ביררתי בבנק - זה אומר שהדירה תירשם על שמי והמשכנתא תועבר על שמי ואין צורך להחזיר את מלוא הסכום. שאלתי היא: במידה ובעלי יגלה על העברת בעלות הדירה על שמי האם תהיה לו עילה לתבוע חלק מהדירה? האם כדאי לחכות עם העברת הבעלות עד שיהיה דיון בבית הדין וייקבע פירוק שיתוף? אשמח לעצתכם החכמה. תודה. מיכל

    • העברת בעלות על דירה - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 12/08/2008 10:31

      מיכל שלום, לשאלתך מספר היבטים : 1. גם אם תועבר הדירה על שמך, לא יוכל בעלך לטעון לזכויות בדירה זו, בין השאר כיוון שהיא אינה חלק מהרכוש המשותף שלכם. 2. אם כוונתך במילים "פירוק שיתוף" הינה שלך ולבעלך דירה משותפת, עלייך לקחת בחשבון גם שיקולי מס, היה ובעת איזון המשאבים ביניהם תהיי בעלת זכויות ב- 2 דירות. 3. להיותך בעלת דירה / דירה נוספת מעבר לדירה המשותפת, יש משמעות בין השאר גם בעניין המזונות. רצוי לשקול את כל הנ"ל בטרם תתקבל ההחלטה האם להעביר או לא להעביר אליך את דירתה של אמך. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד

      • העברת בעלות על הדירה בתקופת הליך גירושין - תשובה
        מיכל | 13/08/2008 08:36

        מיקי שלום רב. א. תודה רבה על תשובתך המפורטת. ב. כוונתי ב"פירוק שיתוף" הינה פירוק של חשבוננו המשותף בלבד, אין לנו דירה משותפת ואין לנו רכוש משותף אחר. כמו כן אין לנו ילדים. בבעלותי אין כרגע דירה אחרת. בכל הנסיבות הנ"ל האם ניתן להסיק מתשובתך שאין מניעה שאני אעביר את הדירה של אמי על שמי כבר בימים אלו לפני בית הדין? תודה. מיכל.

        • העברת בעלות על דירה בתקופת הליך גירושין
          עו"ד מיקי חשמונאי | 13/08/2008 20:11

          מיכל שלום, בנסיבות המתוארות על ידיך, נראה כי הליך הגירושין לא יימשך מעבר למספר שבועות, אבל למרות שבנתונים הקיימים אין חשש כי היה ויטען לזכויות בדירה, תביעתו תתקבל, הייתי ממתינה עד לאחר הגט. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי