חסויה שנפטרה- בקשת צו קיום צוואה

  • בקשה לצו קיום צוואה
    אלישבע | 07/08/2008 20:56

    שלום רב, אני הייתי אפוטרופסית . החסויה נפטרה והשאירה צוואה לאחותה שהינה תושבת חו"ל.היורשת שולחת לי בימים אלה אישורים על הדוחות כדי למסרם לאפוטרופוס הכללי. היורשת מבקשת ממני הדרכה איך להגיש בקשה לצו קיום צוואה. שאלותי הן:1 1.מתי עליה להגיש את הבקשה לצו קיום צוואה אם התיק עדיין אצל האפוטרופס הכללי. 2.היכן אפשר להשיג הוראות לבקשה הזו בשפה האנגלית. 3. אם החסויה היתה תושבת רחובות איפה מגישים את הבקשה לצו לקיום צוואה. 4.האם אפשר להגיש בקשה לצו קיום צוואה כל עוד התיק נמצא אצל האפוטרופוס הכללי. אין לי ידע בנושאים אלה על כן אודה לך על תשובתך.תודה תודה

    • חסויה שנפטרה- בקשת צו קיום צוואה
      עו"ד מיקי שיפמן | 10/08/2008 22:58

      שלום רב, ראשית יש להודיע לאופטרופוס על פטירת החסויה. שנית יש להגיש הבקשה לצו קיום צוואה בסמוך לאחר הפטירה והיוודע דבר קיומה של הצוואה. בלי תוקף של צו קיום צוואה אין לה כל תוקף. פרטים נוספים ניתן לברר אצל הרשם לענייני ירושה שכתובתו באינטרנט: http://www.justice.gov.il/MOJHeb/ApotroposKlali/RashamYerusha בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר