אפוטרופסות

  • אחריותו של אופוטרופוס
    שרית | 06/08/2008 19:42

    שלום, אבא של מכר שלנו מעוניין שבנו יהיה האופוטרופוס שלו. הבן שואל מהן חובותיו בתור אופוטרופוס? האם למעשה הוא נכנס לנעלי האב ומעתה יפעל במקומו בכל תחום?? ועוד דבר והכי חשוב: האם לאופוטרופוס יש אחריות בגין חובות כספיים שהאבא נכנס אליהם? גם בתקופה שקדמה למינוי האופטרופוס וגם לאחר מכן

    • אפוטרופסות
      עו"ד מיקי שיפמן | 07/08/2008 00:19

      שלום רב אם האפוטרופסות היא על גוף בלבד אז הוא יכול לחתום על מסמכים שונים הקשורים בטיפולים רפואיים שהחסוי צריך לקבל. אם האפוטרופסות היא גם בענייני רכוש אזי יש חובת דיווח מדי שנה לאפוטרופוס הכללי, וישנן פעולות כספיות שכשרוצה לבצען עליו לקבל אישורו של ביהמ"ש לפעולה. כמובן גם שמטבע הדברים יש לו אחריות וחובות שונות. אם יש לאב חובות הוא יצטרם לדאוג להם כמיטב יכולתו ויכול לבקש הוראות מבימ"ש. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר