הורשת זכויות ירושה עתידיות של אדם לאישתו- דיני משפחה

  • הורשת זכויות - תזכורת
    מינה | 30/07/2008 16:37

    עו"ד מיקי שיפמן, בבקשה התייחס לשאלתי מה-28.07.08 . כל השאלות האחרות נענו ורק זו לא. אני מוכרחה לדעת אם אנחנו הילדים יורשים או לא. זה חשוב וזה קרוב.

    • הורשת זכויות ירושה עתידיות של אדם לאישתו- דיני משפחה
      עו"ד מיקי שיפמן | 31/07/2008 18:17

      שלום רב, ראשית סליחה על העיכוב הקל במתן התשובה. לגופו של ענין, אני סבור שאין מניעה להוריש זכויות באופן הזה שבו אדם מצווה שכל זכות שתגיע לו מירושת אמו תירש אישתו. הבעייתיות בדר"כ ע"פ חוק היא בעריכת הסכמים בנוגע לירושה שזה למעשה צעד שעשוי לנגוד את רצון המצווה, אך כאן אני סבור, שכאשר האב הוא היורש של זכויות אמו, ונניח במצב שבו לא הייתה צוואה (ירושה ע"פ דין)הרי ממילא, ע"פ חוק, היורשים הם אישתו וילדיו. במקרה שלכם מה שמבקש האב זה שאת הזכות שלו לירושת אמו הוא מצווה שתועבר לאישתו, ולכן איני רואה בעיה בכך. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר