הגשת תביעות בעניינ ימשפחה- תשלום לעו"ד

  • פתיחת תיק גירושין
    אור | 27/07/2008 18:12

    אני שוקלת גירושים מבעלי. ידוע לי שכאישה עדיף לי לפתוח תיק בבית המשפט לענייני משפחה ולהקדים את בעלי שבוודאי יעדיף שהתיק ייפתח בבית הדין הרבני. בעלי יודע שאני לא מרוצה מחיי המשפחה שלנו, אך לא הודעתי לו רשמית שאני מעוניינת להתגרש מחשש שיקדים אותי בפתיחת התיק. יש לי בעיה כיצד לשכור שירותי עו"ד כשהכספים שלנו מתנהלים במשותף בבנק. האם משפטית ניתן לעשות את אקט פתיחת התיק ללא סיוע עו"ד (רק לצורך הרישום הפורמלי והקדמת בעלי בעניין) ורק אחר כך להסתייע בעו"ד בייצוג ובמילוי התיק בתוכן הנדרש (מסמכים, תביעה למזונות וכו'..) תוך הסכמה עם בעלי שכל אחד לוקח מהחשבון X כסף לצורך עניין הטיפול המשפטי בגירושינו? או שמהתחלה צריך לכתוב בתיק הכל?. אני לא רוצה להיכנס לקטע מלוכלך של הוצאת כספים מהחשבון בעורמה למרות שמבחינת זכויותינו בבנק כל אחד מאיתנו יכול למשוך כסף מהחשבון ללא חתימת השני. איך נוהגים בדרך כלל בני זוג לגבי מימון ההוצאות המשפטיות הכרוכות בהליך גירושין כשהחשבון בבנק הוא משותף?

    • הגשת תביעות בעניינ ימשפחה- תשלום לעו"ד
      עו"ד מיקי שיפמן | 28/07/2008 21:07

      שלום רב לא מומלץ להגיש לבד וכדאי שעו"ד יסגנן את התביעות בעבורך. יש לקבל יעוץ לפני הגשת התביעות ולקבל החלטות כיצד לנהל את התיק. לגבי שכה"ט של העו"ד זה כבר תלוי בעוה"ד שאליו תפני. הייתי מציע , לפחות בשלב ראשון, לקחת הלוואה מקרוב משפחה ולא להוציא מהחשבון המשותף כדי שהצד השני לא יחשוד בדבר. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר