הסכם הורות- דיני משפחה

  • הסכם הורות בבקשה עזרה
    שרית | 27/07/2008 07:57

    שלום, אני ובן זוגי שוקלים להביא ילד משותף. 1. מה ההבדל המשפטי בין מקרה שלא חותמים כלל הסכם ביננו לבין חתימת הסכם? אם האב מכיר בילד ונותן לו את שמו האם מבחינתו יש הבדל לעומת הסכם שחתמנו ביננו? 2. האם ניתן לכתוב הסכם שבו שני סעיפים בלבד? הילד נשאר בחזקת האם, האם לא תעזוב את גבולות המדינה ללא הסכמה? מבלי להכנס להסדרי ראיה, תשלום מזונות וכו'? תודה רבה מראש!

    • הסכם הורות- דיני משפחה
      עו"ד מיקי שיפמן | 27/07/2008 14:42

      שלום רב, אפשר עקרונית להסכים על כל דבר ולא להביאו לידי ביטוי בהסכם, אבל אז הבעיה תהיה אם פתאום, נניח, תשתבש עליו דעתו ואיננו יכולים לצפות מראש כלום , אזי הכי טוב לעגן את כל הנושאים אשר ממילא מוסכמים עליכם היום- בהסכם, בכתב ומראש. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר