חיוב בדמי מזונות זמניים- דיני משפחה

  • מזונות זמניים
    סימונה | 16/07/2008 02:27

    אני מבקשת לדעת, בית המשפט קבע מזונות זמניים עד לחודש נובמבר 2008 , בו אמור להתקיים דיון נוסף בנושא. מבחינה חוקית, האם גובה המזונות צריכים להיות משולמים כפי שנקבעו עד לדיון, או שהצד השני יכול להחליט להפחית בסכום כבר עכשיו?

    • חיוב בדמי מזונות זמניים- דיני משפחה
      עו"ד מיקי שיפמן | 16/07/2008 23:39

      שלום רב החלטה למזונות זמניים הינה מחייבת ואיננה בגדר המלצה. ניתן אף לפתוח באמצעותה תיק הוצל"פ אם הבעל אינו עומד בתשלומים. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

      • הפחתה במזונות זמניים
        סימונה | 18/07/2008 19:21

        במידה והופחתו המזונות הזמניים למרות שבהחלטת השופטת לא היה שום איזכור לטוב או לרע בנושא, והמזונות הופחתו על דעתו הבלעדית של בעלי וזאת מכיוון שביתי הגיע לגיל 18 , האם הפחתה זו על-דעתו למרות שהמזונות שנקבעו זמנית הינה חוקית, והוא יכול לעשות זאת, שהרי מזונות זמניים אלו נקבעו בתנאי שאני מפסיקה כרגע את הליכי ההוצאה לפועל כנגדו עד לנובמבר בו יש לנו מועד דיון .. האם אני יכולה לראות בצעד זה הפרה של ההסכם ולפתוח מחדש את תיק ההוצאה לפועל בו הוא חייב לי כסף ממזונות קודמים שהוא לא שילם.