מזונות זמניים

  • מזונות זמניים
    לילך | 15/07/2008 17:03

    אני ובעלי בהליכי גירושין. הגשנו תיבעות כגון מזונות זמניים ותוך 20 יום הם הגישו כתב הגנה והחליטו שבעלי יפקיד לי כל חודש מהיום 3.500 ש"ח לחשון הבנק שלי. וכך היה . אבל רק לחודש אחד. במקרה הזה שוב המשכנו בתביעה של המזונות הזמניים.מכיון שלא עמד בהסכם שלנו לשלם כל חודש. השאלה שלי כמה זמן לוקח לקבוע פסק דין של מזונות זמניים מבית המפשט לעניני משפחה? אני לא עובדת אני עם 3 ילדים ויש לי משכנתא וחובות גדולים בבנק המשותף שלנו. הוא מצידו לא מפקיד יותר כספים לחשבון הבנק שלנו. והבנק העביר את החשבון לתביעה משפטית. אני מקבלת כל יום התראות לניתוק מים לניתוק החשמל. בקיצור אני אבודה. ובעלי ממשיך כרגיל חי עם אישה אחרת ומנהל חיים כרגיל. מה אתם ממליצים לי לעשות? אני עושה הכל דרך עו"ד..למרות שנראה לי שהיא לא עובדת כמו שצריך ומורחת את הזמן שלי.

    • מזונות זמניים
      מישהי שעברה זאת | 15/07/2008 19:16

      לילך יקרה, ראשית אל תזניחי את התשלומים, תעשי שמיניות, תקחי הלוואות, תבקשי מהמשפחה, כל תשלום שלא תשלמי היום, תשלמי מחר עם ריביות , עם הוצאות לפועל, עם משפטים, ותתחילי להתחבא את וילדייך מפני אלו שאת חייבת להם .. כמובן שאל תחכי וישר תבקשי מעורכת דינך לבצע עיקולים במשכורת, והוצאת פקודת מאסר, ואף פעם אל תוותי ותקפיאי הליכים, כי בסוף זה יהיה לרעתך.. תמשיכי בתביעות, תבקשתי לבצע עיקולים לבעלך, ותראי שגם פקודת מאסר אינה דבר שמתבצעת בקלות אבל אל תרימי ידיים ותנג'סי היכן שצריך.. אבל תמיד תקפידי לשלם , אחרת הריביות של אי תשלום משכנתאות זה 18% של הבנקים, ותבלי התראות, ותגיע מהר מאוד לכונס נכסים... שיהיה לך בהצלחה ואל תוותרי לבעלך הXXX........ הם כולם כאלו!

    • מזונות זמניים בביהמ"ש למשפחה- דיני משפחה
      עו"ד מיקי שיפמן | 15/07/2008 22:10

      שלום רב ראשית יש לציין כי ממחר בתיהמ"ש בפגרה שתסתיים רק ב- 31/8/08. המשמעות מבחינתך היא שהענין עשוי להתעכב. לטעמי, בהנחה שמדובר בהסכם שלא קיבל תוקף של החלטה ע"י בימ"ש, יש לנסות ולהגיש בקשה למתן החלטה במזונות הזמניים ולקוות שהשופט הדן בתיק ייעתר לבקשה ואם לא הוא אז אולי השופט התורן שנמצא בביהמ"ש. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר