דיני משפחה- העברה פיקטיבית של רכב מפואר

  • האם ניתן לבטל העברת בעלות פיקטיבית????
    עדי | 11/07/2008 02:57

    לגרושי ולי היה בזמן הנישואין רכב מפואר ויקר שהיה רשום על שמו. לאחר הגירושין הגשתי תביעה לפירוק שיתוף שכולל גם את הרכב אך לא עשיתי לרכב עיקול במשרד הרישוי. זמן קצר מאוחר יותר העביר גרושי את בעלות הרכב לחברתו מבלי ליידע אותי ורק לאחר מספר חודשים אמר שהיה זקוק לכסף ולכן מכר את הרכב. כמובן ש"סכום המכירה" שציין שקיבל היה מחצית משוויו האמיתי. בדיעבד הסתבר ש"מכירה" זו היתה פיקטיבית (יש לי הוכחות לכך)ולמעשה ביקש להעלים רכוש בעת איזון המשאבים כדי להעביר לי פחות. השאלה: האם ניתן לבקש מבית המשפט לבטל את העברת הבעלות הפיקטיבית ולבקש להטיל עיקול מיידי על הרכב (כדי שבת זוגתו לא תספיק להעבירו לאחר) למרות שהבעלות כיום רשומה ע"ש בת זוגתו? האם ניתן לבקש מבית המשפט להורות למשרד הרישוי ולחברת איתוראן למסור אינפורמציה שקשורה להוכחות שהעברת הבעלות אכן נעשתה שלא בתום לב????

    • דיני משפחה- העברה פיקטיבית של רכב מפואר
      עו"ד מיקי שיפמן | 11/07/2008 18:57

      שלום רב ניתן להעלות את הטענה בפני ביהמ"ש , אך קשה לחזות מה בדיוק יחליט ביהמ"ש. הבעיה לא בהכרח קלה ויהיה צורך להוכיח טענותיך ברמה גבוהה ביותר (הרכב היה רשום על שמו ולא הוטל עיקול/צו מניעה ואין מניעה מבחינתו, לכאורה, למכור אותו). בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר