ביגמיה- נישואין בארץ ובחו"ל

  • ביגמיה
    Blue | 04/07/2008 06:35

    האם נשויאים אזרחיים בארה"ב ונשואים בארץ באותו זמן נחשבים לבגמיה? מה אני צריכה לשעות אם ברצוני לדווח על כך למי לפנות ומה ההשלכות לכל הצדדים. תודה

    • ביגמיה- נישואין בארץ ובחו"ל
      עו"ד מיקי שיפמן | 07/07/2008 20:45

      שלום רב ההלכה אינה מכירה בנישואין אזרחיים ולכן לא רואה בכך כלל נישואין ואין ביגמיה מבחינה זאת (למעט אולי מצב שבו ניתן להכיר בחיים יחד כנשואים מכח נישואי ביאה ומהכלל ההלכתי שאומר שאין אדם עושה בעילתו - בעילת זנות). על אף זאת, אם נניח ידיעו בני הזוג ויבקשו להירשם בארץ כנשואין זו תיחשב כביגמיה מבחינת החוק האזרחי, כי לפי חוק, אם הנשואין נערכו בארץ זרה ומוכרים שם ניתן לרשום את בני הזוג כנשואים, אך כאמור כאשר רשום אחד הצדדים כנשוי בארץ , לא יתאפשר רישומו פעם נוספת. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

      • ביגמיה - קריאה נוספת
        אתר הפורומים | 10/07/2008 16:43

        לקריאה נוספת, מקצועית, אודות ביגמיה ראי: ביגמיה