אדם שמפר הסכם שקיבל תוקף של פסד- דיני משפחה

  • הסכם גרושין
    מאיה | 22/06/2008 22:15

    בהסכם גרושין שחתמנו עליו אני וגרושי סוכם שאשלם סכום מסויים והדירה תשאר ברשותי ואני אמשיך בתשלומי המשכנתא,ההסכם קיבל תוקף ,אך לצערי עשיתי טעות איומה,סוכם שהגרוש יגיע ויחתום על מסמכי הוויתור ויקבל את הכסף, מאחר שהגירושין לוו באלימות פיזית ומילולית מצד גרושי לא רציתי להיפגש עמו וסוכם שקרוב משפחה יעשה זאת, מה שקרה שגרושי רימה אותו לקח את הכסף ונעלם בלי לחתום על המסמכים(הוא התעקש שניתן מזומן),כרגע מבקש עוד כספים כדי שיחתום,מה אני יכולה לעשות,אני עמדתי בהסכם והוא מסרב לקיים את חלקו(היו מס' עדים שהיו כשלקח את הכסף)האם ניתן להגיש נגדו תביעה ולחייב אותו לחתום?

    • אדם שמפר הסכם שקיבל תוקף של פסד- דיני משפחה
      עו"ד מיקי שיפמן | 22/06/2008 22:37

      מאיה שלום אדם שמפר הסכם שנחתם ואושר ע"י בימ" שהינו מפר צו שיפוטי ויש לשקול נקיטת הליכי כנגדו במסגרת "ביזיון בית משפט" שהסנקציה בצידם היא מאסר או קנס. כמו"כ יש לבקש לאכוף את פסה"ד. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר