דיני משפחה- בכדי לבצע עסקת מתנה ברכוש של חסוי יש לקבל רשות בימ"ש

  • עסקת מתנה במקרקעין מפסול דין לאחיו
    יואב | 18/06/2008 18:11

    שלום לכולם אני עו"ד שאינו עוסק בתחום המעמד האישי. פנה אליי אביו של פסול דין בגיר (פיגור שכלי קשה) המתגורר כיום עם סבתו בדירה הרשומה על שמו. האב טוען כי עפ"י הידוע לו, ברבות הימים בהעדר אפוטרופוס מקרב בני משפחתו של הבן, יאושפז הבן במוסד ממשלתי, ורכושו יחולט ע"י המדינה לצורך מימון שהיית הבן במוסד. לכן מבקש האב לבדוק אפשרות לביצוע עסקת מתנה בין פסול הדין לאחיו אשר במסגרתה תחולקנה הזכויות בדירה בין כלל האחים. שאלותיי: 1. האם יש ממש בחששותיו של האב? 2. ככל שקיים הסדר שכזה (או דומה לו), האם צפוי בהמ"ש לאשר הסכם מתנה כאמור?

    • דיני משפחה- בכדי לבצע עסקת מתנה ברכוש של חסוי יש לקבל רשות בימ"ש
      עו"ד מיקי שיפמן | 19/06/2008 00:09

      יואב שלום 1. בכדי לתת מתנה מרכושו של חסוי, על האפוטרופוס לפנות ולקבל מביהמ"ש אישור (ראה סע' 47 (4) לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות). 2. הייתי מציע לך לבדוק במשרד העבודה והרווחה מהם הקריטריונים או באיזה מצב המדינה משתמשת בכספי החסוי ובאיזה מצב לא, כי ישנם מצבים בהם מאשפזים אדם במוסד אך המדינה משלמת זאת וישנם מצבים בהם נדרש החסוי/משפחתו לשלם עבור עלות האישפוז ואז משתמשים בנכסים/כספים שבבעלותו. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר