ירושה- דיני משפחה

  • סעיף אריכות ימים בחשבון בנק משותף- וקיומו לאחר שאחד מבני הזוג נפטר... מה גובר על מה? צו ירושה או סעי
    מיכל | 13/05/2008 15:27

    אבי נפטר לפני כחודש ימים אימי ואבי ז"ל היו שותפים ב-3 חשבונות בנק.. בשלושת הבנקים היה סעיף אריכות ימים..... כאשר אימי פנתה לשני הבנקים, לא הייתה בעיה להמשיך ולפעול בחשבון, משמע- גם הוצאת כל הפיקדונות השקליים וכל הכסף מהחשבונות כאילו היה החשבון על שמה בלבד.... בנק אחד אפילו ביקש כי אני ואחי(הילדים) נחתום על מסמך המאפשר לאימי לפעול עצמאית בחשבון כולל הוצאת הכספים(לא היתה לנו כל בעיה). רק בנק אחד עשה לאימי בעיות וזה בנק אוצר לחייל.... בטענה כי : אמנם יש סעיף אריכות ימים לאימי, אך היא לא תוכל להוציא אלא רק ממחצית פקדונותיה וסכומים סבירים רק באישור של היועץ המשפטי של הבנק וזאת, עד למתן צו ירושה לידי הבנק.... לאור טענה מוזרה זו, התייעצנו עם נוטוריון שקבע חד משמעית כי סעיף אריכות ימים גובר על צו ירושה וכי הבנקים פשוט רוצים לכסות את עצמם ולמנוע בעייתיות של דרישה מאוחרת יותר של היורשים....וכי הבנקים נוכלים ומחכים ממש למצבים כאלה בגינם יש לקוחות עריריים או בודדים והם משחרים להם לטרף..... ועוד קבע כי היועצים המשפטיים של הבנק , פועלים אך ורק לטובת הבנק ולשרת את אינטרסי הבנק בלבד והיינו הך...וכי הם חושבים עצמם אלהים גדול וכל יכולים.... הסברנו לרפרנטית בבנק כי אנו מוותרים לטובת אימי ואין לנו בעיה שתוכל להוציא את כל הכספים , אך הבנק נחוש בדעתו להשאיר מחצית מהכספים בבנק ולא לאפשר להוציאו... הוצאת צו ירושה תיקח זמן מה, השאלה לי אליך מה עושים? האם אפשר לעמוד מול שרשרת וסוללת המשפטנים הללו של בנק אוצר לחייל? נ.ב. מלבד אי יכולתה של אימי להוציא ממחצית פקדונותיה וסכומים מסויימים, היא יכולה להמשיך ולפעול חופשי בעו"ש ובכרטיסי האשראי לתשובתך אודה

    • ירושה- דיני משפחה
      עו"ד מיקי שיפמן | 13/05/2008 22:36

      שלום רב, בהנחה שאין התנגדויות, הרי שהוצאת צו ירושה הינו תהליך קצר יחסית (כמה שבועות עד חודשים ספורים בלבד) ולכן אין מקום לחשש מפני התמודדות עם סוללת עו"ד של הבנק. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

      • ירושה - קריאה נוספת
        אתר הפורומים | 10/07/2008 17:03

        לקריאה נוספת, מקצועית, אודות ירושה ראי: ירושה