צוואה הדדית

  • גרושה וצוואה חדדית
    ירוק | 12/05/2008 17:08

    אני גרושה טריה אבל עדין לא היגענו לאיזון משאבים. לפני כמה שנים ולפני תחילת התהליך הגירושים, כאשר הקשר בינינו היה תקין, עשינו צוואה חדדית אצל אורך דין. א) מה קורה עם חלק של הצד השני, עד לסיום תהליך איזון המשאבים, אם אחד מאיתנו הולך לאולמו? במקרים הבאים? א1) לא נעשתה צוואה אחרת? א2) רק מצד אחד של בני הזוג עשה צוואה אחרת בלי להודיה לצד השני? ב) מה קורה עם חשבונות הבנק, הקרנות המעוקלים במקרה בזה? תודה מראש

    • צוואה הדדית
      עו"ד מיקי שיפמן | 12/05/2008 21:29

      שלום רב, 1. אם לא נעשתה צוואה אחרת אז הצוואות תקפות. 2. כאשר נערכת צוואה הדדית ניתן לשנותה בכל עת. ע"פ הוראות החוק על המצווה השני להודיע בכתב למצווה האחר על דבר ביטול צוואתו. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

      • המשל לשאלה
        ירוק | 12/05/2008 22:10

        קודם כל עו"ד שיפמן תודה רבה על התשובתך המהירה! על השאלה האחרונה לגבי הפנסיות והקרנות למיניכם,חשבונות בנק המעוכלים,מה קורה כאשר אחד מבני הזוג הולך לאולמו לפני שמספיקים להגיעה לאיזון משאבים? תודה מראש

        • המשך תשובה
          עו"ד מיקי שיפמן | 13/05/2008 22:29

          שלום רב, בהנחה שהצוואה לא התבטלה- חלות הוראות הצוואה. אם צוואה מתבטלת (לפי הוראות החוק) אזי תחול הצוואה החדשה שהכין (אם הכין) ואם אין צוואה אז הולכים לפי הוראות חוק הירושה. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר