הסכם גירושין המאושר בבימ"ש לענייני משפחה

  • התייעצות לגבי הסכם ממון ומיסוי
    מיקי | 01/04/2008 15:57

    שתי שאלות: 1. הבעל מקבל פנסיה מרפאל בסך כ9,000 ש"ח נטו. האישה עצמאית ומשתכרת כ-6,000 ש"ח לחודש. האישה מפעילה לחץ על הבעל לחתום על הסכם ממון בו הוא ישלם לה 3,000 ש"ח פנסיה, ובנוסף מזונות ילדים (ילדה בצבא ועוד ילדה בת 17 כמעט) 2,000 ש"ח בחודש. נוצר מצב בו לבעל נשאר סכום של 4,000 ש"ח בחודש, בעוד האישה נהנית מהכנסה של 8,000 ש"ח, לא כולל דמי המזונות. הבעל שוכר דירה בעצמו, ותומך גם בילדיו הבגירים. האם ניתן יהיה להשיג תוצאה שוויונית יותר במידה והוא הולך לקראת הליך בבית המשפט? 2. במידה והבעל מסכים לחתום על ההסכם, נוצר מצב בו הבעל ממוסה על כלל הכנסותיו, בעוד למעשה הכנסתו נמוכה באופן משמעותי. האם יש דרך לקבל הטבת מס בעקבות מצב זה? האם קיימת דרך להביא לכך שהאישה ולא הבעל ימוסו על אותו חלק בהכנסות שעובר לידיה? בתודה מראש!

    • הסכם גירושין המאושר בבימ"ש לענייני משפחה
      עו"ד ליאת עצמון | 03/04/2008 00:30

      מיקי שלום, מפנייתך עולה כי אתה ואשתך עומדים בפני הליך של פירוד וכי יתכן ותגיעו להסכמות אשר יבואו לידי ביטוי בהסכם גירושין, אשר יינתן לו תוקף של פסק דין. מבחינת מזונות - מדובר בילדה בת 17 ובילדה נוספת המשרתת בשירות סדיר. הסכום המינימאלי המשתלם בד"כ עבור מזונות ילד הינו כ- 1,300 ₪ + השתתפות במדור (קורת גג לילדים). מגיל 18 ועד לגיל 21 (או התחלה/סיום שירות בצה"ל לפי המאוחר) נהוג לשלם שליש מדמי המזונות. לכן רצוי לקבוע בהסכם סכום מזונות עבור כל ילדה בנפרד (שכן גם הבת הקטנה תגיע בקרוב גיל 18 ועליך להבטיח שדמי המזונות יפחתו בהתאם). לגבי השתתפות בפנסיה – תשלומי הפנסיה הינם רכיב הוני ויש להתייחס לנושא זה כחלק בלתי נפרד מנושא הרכוש שנצבר על ידכם במהלך הנשואים (זכויות פנסיוניות, קופ"ג קופות חסכון, רכב, בית/דירה, רכוש נוסף שנצבר במהלך הנישואין). מידה ונישאתם לאחר 1/174 חל עליכם הסדר איזון המשאבים ויתכן וניתן יהיה לתת לאישה רכוש אחר ולא לשתף אותה בהכנסות אלו. לגבי היבט המס- ייתכן וניתן לבדוק האם קיימות נקודות זיכוי במס. בעל שמשלם מזונות לילדיו ממוסה על כלל משכורתו יחד עם זאת מכיוון שמדובר בהכנסה ספציפית של האישה מעבר להכנסתה, מומלץ לך להתייעץ בנושא עם רו"ח או אקטואר. בכל מקרה לא מומלץ לחתום על הסכם כאשר מופעל לחץ מהצד השני ומומלץ לכל אחד מהצדדים לברר ולדעת מהן הזכויות המגיעות לו לפני החתימה. בדיני משפחה קיימת משמעות לכל פרט ולכן יש לבחון כל מקרה ומקרה בהתאם לנסיבותיו ואף לבדוק את ההסכם באופן מקצועי שכן בדיני משפחה קיימת משמעות לכל מילה בהסכם. שיהיה לכם כל טוב ושתגיעו בהקדם להסכם הוגן וישים, בכבוד רב, ליאת עצמון, עו"ד ומגשרת האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או חוות דעת משפטית ואיננו מהווה תחליף לקבלת ייעוץ משפטי אישי. הסתמכות ו/או השימוש במידע באחריות המשתמש/ת בלבד!