סדרי דין ומרוץ סמכויות בדיני משפחה

  • מירוץ מועדים בבימ"ש למשפחה
    khag | 24/03/2008 12:06

    שלום. מתי מתחיל מירוץ מועדים כשמקבלים מסירה אישית ביד...(ה-20 יום) ביום המסירה או למחרת. האם יום שישי נחשב במניין הימים? האם יום שבת נחשב במניין הימים? תודה

    • סדרי דין ומרוץ סמכויות בדיני משפחה
      עו"ד ליאת עצמון | 24/03/2008 14:27

      שלום רב, שאלתך לא ברורה. האם כוונתך למועד להגשת כתב הגנה או למרוץ סמכויות בין ביהמ"ש לענייני משפחה לביה"ד הרבני ? לקבלת תשובה יש ליתן פרטים ספציפיים. בכבוד רב ובברכה, ליאת עצמון, עו"ד ומגשרת האמור לעיל אינו בא במקום ייעוץ משפטי אישי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש/ת בלבד!

      • מירוץ מועדים לא סמכות
        khag | 24/03/2008 14:53

        שלום. אני מתכוון שאם קיבלתי כתב תביעה/בקשה במסירה אישית (ביד) מתי מתחיל ומסתיים פרק הזמן של 20 הימים שעומדים לרשותי. ביום קבלת המסירה האישית או ביום למחרת? בנוסף: האם במניין 20 הימים מחשיבים את ימי שישי שבת ? תודה. (מדובר על בקשה של גרושתי לביטול החלטה של בימ"ש למשפחה נגדה) תודה.

        • סדרי הדין בדיני משפחה
          עו"ד ליאת עצמון | 24/03/2008 23:20

          שלום לך, מפנייתך לא ברור על מה עליך להגיב. האם מדובר בערעור שהוגש ע"י אשתך על פסק דין שניתן ע"י שופט ביהמ"ש לענייני משפחה ? האם מדובר בבקשת רשות ערעור שאשתך הגישה על החלטת שופט ביהמ"ש לענייני משפחה ? האם מדובר בערעור על החלטת רשם ביהמ"ש לענייני משפחה ? האם מדובר בערעור בזכות או ברשות ? דבר נוסף, על סמך מה קבעת שיש לך 20 ימים ? האם מניין הימים נקבעו ע"י ביהמ"ש שנתן לך אפשרות להגיב על בקשת רשות ערעור תוך 20 יום? על מנת לחשב את המועד להמצאת כתב התשובה יש לספור X ימים, לפי העניין, ממועד ההמצאה כולל סופי שבוע. בכבוד רב ובברכה, ליאת עצמון, עו"ד ומגשרת האמור לעיל אינו בא במקום ייעוץ משפטי אישי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש/ת בלבד!

          • משפחה - קריאה נוספת
            אתר הפורומים | 10/07/2008 16:06

            לקריאה נוספת, מקצועית, אודות משפחה ראו: משפחה