תיקון

  • רוצה לשאול אם יש לי קייס
    מושיקו | 23/03/2008 17:12

    תראו, המצב הוא כזה. יש אדם בשם ד' שנפטר לפני כמה שנים. לד' היו כספים רבים בחשבון בנק באירופה. מספר חודשים לפני מותו ד' רצה להכניס לחשבון אישה שאיננה היורשת שלו שנקרא לה ר'. ד' ור' נסעו יחדיו לבנק וחתמו על המסמך שמצרף את ר' לחשבון, שאחד הסעיפים במסמך אומר במפורש "הבנק רשאי לשלם את הסכום הנקוב בחשבון לר'". המסמך בין ד' והבנק נחתם כדת וכדין, אולם הבנק דרש כתנאי לצירוף ר' לחשבון מסמך מסויים. הכוונה לתעודת פטירה של אמו של ד', שהיתה שותפה איתו בחשבון עד למותה. וובכן, לאחר מותו של ד', ר' ניהלה הליכים משפטיים באותה מדינה אירופאית בתביעה שהבנק יצרף אותה לחשבון. הבנק סירב בטענה שהפרודצורה הדורשה לצירופה לא הושלמה. בית המשפט שם קיבל את עמדת הבנק, ושילם את הסכום ליורשת החוקית של ד'. השאלה שלי האם ניתן לר' לתבוע את היורשת בארץ, בטענה שד' הבטיח לר' לפני מותו את הסכום שהיה בחשבון, וברור שר' רצה שד' תירש אותו. למרות שאין צוואה יש את המסמך החתום בין ד' לבנק. מה דעתכם? האם יש קייס?

    • תיקון
      מושיקו | 23/03/2008 17:17

      הסעיף מהמסמך שד' חתם עליו הולך ככה: "הבנק רשאי לשלם לר' את הסכום הנקוב בחשבון במקרה שאמות". ואני רוצה להבהיר שבית המשפט שם עסק בסוגייה האם ד' התכוון להשלים את הפרוצדורה ופשוט לא הספיק, או שלא היה מעוניין להשלים את הפרוצדורה אלא רק רצה שר' תחשוב שהיא שותפה. בית המשפט קבע שהאפשרות הראשונה היא הסבירה יותר.

      • דיני ירושה
        עו"ד ליאת עצמון | 24/03/2008 14:16

        מושיקו שלום, מפנייתך עולה כי אדם שחי בחו"ל נפטר ולא הותיר אחריו צוואה. ביתו ירשה אותו על פי דין ויש מחלוקת בנוגע לחשבון הבנק של המנוח בחו"ל כאשר מצד אחד ביתו ירשה את כספי החשבון הרשום שע"ש אביה ז"ל ומצד שני, חברתו לחיים של המנוח טוענת כי המנוח התכוון לכך שכספי החשבון יועברו אליה עם מותו וכראייה הוא אף חתם על מסמך והצהיר על כך בפני הבנק. הנושא התברר בביהמ"ש בחו"ל ונפסק כי ככל הנראה המנוח כן התכוון לכך שכספי החשבון יועברו לחברתו ורק מטעמים טכניים (בשל אי המצאת מסמך שנדרש ע"י הבנק)הכספים לא הועברו לחברתו של המנוח. שאלתך נסבה סביב כספי חשבון הבנק שהועברו לביתו של המנוח מצד אחד כביכול ניתן ללמוד מהנסיבות כי המנוח היה מעוניין להעביר את הכספים לחברתו, מצד שני לא ערך צוואה מפורשת בעניין וכן במסמך ממנו אל לבנק נרשם "רשאי" ולא ניתנה הוראה מפורשת ה"מחייבת" את הבנק. מאחר ומדובר בעניין סבוך ומורכב מומלץ לך לקבל ייעוץ משפטי בנושא. ניתן לפנות לפורום ע"י הפניית "פנייה דחופה" וישתדלו לסייע לך בעניין. בכבוד רב ובברכה, ליאת עצמון, עו"ד ומגשרת האמור לעיל אינו בא במקום ייעוץ משפטי אישי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש/ת בלבד!