בוררות או גישור בסכסוך במשפחה ?

  • מהי הפרוצדורה היעילה ביתור? וכיצד
    אניה | 23/03/2008 16:30

    שלום רב! רציתי לברר כיצד ממנים בורר. יש ביני לבני משפחתי מחלוקות הנובעות מהפרת הסכם של אחד מבני המשפחה? מהי הפרוצדורה הנדרשת? והאם ניתן לעשות זאת ללא עורכי דין? אנא תשובתך המפורטת בתודה מראש אניה

    • בוררות או גישור בסכסוך במשפחה ?
      עו"ד ליאת עצמון | 24/03/2008 13:15

      אניה צהריים טובים, מפנייתך עולה כי בעקבות סכסוך משפחתי ברצונכם להסדיר את המחלוקת על ידי פנייה לבורר שיכריע במחלוקת ביניכם. בוררות היה דרך ליישוב סכסוך במסגרתה מסכימים הצדדים כי הבורר שהינו צד שלישי אוביקטיבי יכריע בסכסוך. עם מינוי הבורר, נחתם הסכם בוררות המעגן את הכללים לפיהם תתנהל הבוררות (ניתן לדוגמא להגיע להסכמה לפיה הצדדים לא יהיו כפופים לדיני הראיות ולסדרי הדין כמו בביהמ"ש וכן כי הבורר לא יצטרך לנמק את החלטתו). הבורר איננו מפשר בין הצדדים אלא מכריע בסכסוך. בסיום ההליך ניתן ע"י הבורר פסק בוררות במסגרתו מכריע הבורר בסכסוך כפי שימצא לנכון. להבדיל מפסק דין, על פסק הבורר לא ניתן לערער אלא במקרים חריגים ביותר והוא מהווה בד"כ הכרעה סופית. להליך הבוררות קיימים יתרונות כגון הזמן הקצר בו ההליך מתנהל ביחס להליך המתנהל בפני ביהמ"ש, וכן במסגרתו ניתן לבחור בורר בעל מומחיות הנדרשת לצורך הכרעה בסכסוך (כגון: שמאי, רו"ח, מהנדס ועוד... ). קיימת דרך נוספת ליישוב סכסוך והיא במסגרת הליך גישור. בהליך הגישור, המגשר שהינו גורם נייטרלי מסייע לצדדים לנהל ביניהם מו"מ ולהגיע לפתרון הסכסוך. בהליך הגישור המגשר איננו מהווה גורם מכריע ואין הוא כופה את דעתו על הצדדים. בהליך הגישור המגשר מסיע לצדדים לנהל ביניהם מו"מ הגון תוך איזון האינטרסים ביניהם. בשונה מבוררות, בהליך הגישור הצדדים מגיעים בעצמם, בסיוע המגשר, להסכמות והמגשר איננו מביע ו/או כופה את דעתו על הצדדים. בהליך הגישור קיימת אפשרות להיפגש עם המגשר באופן נפרד ולשתף אותו בנושאים אשר המגשר מתבקש לעיתים להשאירם חסויים. מטרת השיתוף והפגישה הנפרדת הינה לסייע למגשר להביא לפיתרון הסכסוך בדרך יצירתית תוך ראייה התמונה כולה והתחשבות באינטרסים של כל אחד מהצדדים אשר לעיתים קרובות מתגלים מנוגדים. אני מאחלת לכם להגיע לפתרון הסכסוך במהרה, בכבוד רב ובברכה, ליאת עצמון, עו"ד ומגשרת האמור לעיל אינו בא במקום ייעוץ משפטי אישי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש/ת בלבד!