הסכם חלוקת עיזבון

  • הסכם חלוקה לעזבון
    arielasi | 13/03/2008 11:46

    אבי ז"ל נפטר לפני 9 שנים ואימי ז"ל ירשה אותו בשלמות. אימי נפטרה לפני מספר חודשים. יש לי אחות אחת. רכב אחד היה רשום על שם אימי ועל שמי. הרכב השני על שם אימי בלבד. ביצענו הסכם חלוקה אצל עורך דין הקובע שהרכב הראשון יעבור לבעלותי המלאה והרכב השני לבעלותה המלאה של אחותי (תוספת: ההסכם קובע בנוסף שכל הנכסים הכספיים יהיו של אחותי ונכסי מקרקעין על שמי). עורך הדין המשיך את הטיפול וקיבלנו צו ירושה הקובע שחלקה היחסי של כל אחת בעזבון הוא חצי. שאלתי היא האם במשרד הרישוי יקבלו את המסמכים האלו לצורך רישום הבעלויות (הרכב הראשון שהיה רשום גם על שמי יהיה על שמי בלבד והרכב השני על שם אחותי) או שהסכם החלוקה לא יהיה מקובל עליהם כאסמכתא והם יתחשבו רק בכתוב בצו הירושה (חצי חצי)? מדוע בית המשפט הוציא צו ירושה שכזה ולא מסמך המאשר את הסכם החלוקה בינינו? תודה

    • הסכם חלוקת עיזבון
      עו"ד ליאת עצמון | 16/03/2008 00:22

      שלום לך, אני משתתפת בצערכם. מפנייתך עולה כי אתה ואחותך ערכתם ביניכם הסכם בין יורשים וכי ברצונכם לממש את חלוקת הרכוש אותו הותירה אחריה אמכם ז"ל בהתאם להסכמות אליהן הגעתם. על מנת שהסכם בין יורשים יהווה אסמכתא ואישור לביצוע פעולות ברכוש אמכם ז"ל, נראה כי יש לאשראת ההסכם ותנאיו בפני הרשם לענייני ירושה. עם אישור ההסכם ע"י הרשם תוכלו אחותך ואתה, לפנות לכל גורם על מנת להסדיר את חלוקת הרכוש ביניכם וביצוע הרישום בהתאם. בכבוד רב ובברכה, ליאת עצמון, עו"ד ומגשרת האמור לעיל אינו בא במקום ייעוץ משפטי אישי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש/ת בלבד!

      • הסכם חלוקה לעזבון
        arielasi | 16/03/2008 11:25

        שאלתי את עורך הדין מדוע התקבל צו ירושה של חצי חצי ולא אישור להסכם החלוקה. הוא אמר שיש נהלים חדשים ויש לפנות לבית משפט לעינייני משפחה לאישור ההסכם וכמובן שוב לשלם אגרת בית משפט ושכר טרחת עורך דין. בפועל הבעייה היחידה שלי היא בעניין רישום הבעלויות על הרכבים שאחותי ואני הסכמנו שאחד על שמי והשני על שמה, אולם משרד הרישוי דורש הודעת הסתלקות מהירושה שהוגשה לבית המשפט והנושאת חותמת בית המשפט וצו הירושה לא יתאים במקרה זה. האם ניתן להגיש בקשה שכזו באופן עצמאי ללא עורך דין ורק לשלם אגרת בית משפט. מהי הפרוצדורה? תודה

        • אישור הסכם חלוקת עיזבון בביהמ"ש לענייני משפחה
          עו"ד ליאת עצמון | 17/03/2008 23:31

          שלום לך, כעיקרון, תמיד מומלץ להיוועץ עם עו"ד ולנקוט בהליכים משפטיים בליווי עו"ד המכיר את התחום. מפנייתך עולה כי אתה ואחותך מעוניינים לאשר הסכם חלוקה בין יורשים בביהמ"ש לענייני משפחה והנך מעוניין לעשות כן ללא ליווי עו"ד וזאת על אף שקיים עו"ד שליווה אתכם בהליך קבלת צו הירושה. ראשית עליכם לנסח הסכם שישקף את ההסכמות אליהן הגעתם ולחתום עליו. חשוב לציין כי קיימת חשיבות לנוסח ההסכם הן מבחינת דיני המיסים שכן על החלוקה להתייחס אך ורק לנכסי העיזבון ואין להכניס לתוכה תמורה בשווה כסף או ברכוש אשר אינם כלולים בנכסי העיזבון שכן במידה ותעשו כן ההעברה לא תהא פטורה ממס. בבקשה לאישור הסכם בדבר חלוקת עיזבון יש לציין כי אמכם ז"ל נפטרה ביום ... וכי ניתן בעניינה צו ירושה (כמובן לצרף את הצו) וכי אתה ואחותך הגעתם להסכם (לצרף) וכי הנכם מבקשים מביהמ"ש לאשר את ההסכם וליתן לו תוקף משפטי... עם הגשת הבקשה ותשלום אגרה כמתבקש, סביר להניח כי תזומנו לדיון בביהמ"ש. (לדיון יהא על שניכם להתייצב עם ת"ז....) שיהיה לכם בהצלחה וכמובן, תשקלו שנית האם להסתייע בעו"ד שילווה אתכם בהליך (הן בניסוח ההסכם והן באישורו ע"י ביהמ"ש). בכבוד רב ובברכה, ליאת עצמון, עו"ד ומגשרת האמור לעיל אינו בא במקום ייעוץ משפטי אישי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש/ת בלבד!