מזוונות והסדרי ראיה - הגשת ערעור או בקשת רשות ערעור

  • מבקשת עצה באופן דחוף
    נתנאלה | 17/02/2008 09:23

    אני אובדת עצות. אני בעיצומם של הליכי גירושין ומיוצגת ע"י עו"ד שבקושי הצלחתי לשלם לו. היה רק דיון אחד על מזונות והסדרי ראייה בבית המשפט, והשופט פסק לי פחות מ-5000 ש"ח מזונות כולל מדור לארבעה ילדים. האב מרוויח 10000 ש"ח נטו. אני בסביבות 4000. כמו כן היה תסקיר של פקידת סעד לסדרי דין לגבי הגבלה של שעות לגבי הילדה הקטנה, והשופט לא התחשב בכך. כמו כן פסק שאני צריכה להפסיק להניק, כדי שתוכל ללון אצל האב למרות שהתסקיר קובע אחרת. אין לי עוד כסף לשלם לעו"ד כדי לערער. כל בקשת הבהרה זוכה לפסיקת הוצאות ע"י השופט, מלבד שהוא מלין את התיק למשך חודשים ארוכים. גם מזונות זמניים נפסקו אחרי כמעט שנה. האם אוכל לערער למחוזי ללא יצוג משפטי? מה לעשות אם התנהגות מחפירה של שופט?

    • מזוונות והסדרי ראיה - הגשת ערעור או בקשת רשות ערעור
      עו"ד ליאת עצמון | 17/02/2008 12:36

      נתנאלה בוקר טוב, מפנייתך עולה כי הנך בעיצומם של הליכי גירושין, וכי ביהמ"ש פסק לך ולילדייך מזונות בסכום שהינו נמוך לדעתך וכן לגבי ביתך הקטנה נקבעו הסדרי ראיה אשר בעקבותיהם יהא עליך להפסיק להניק, תוך התעלמות מהמלצת פקידת סעד. ביהמ"ש בשעה שהוא נותן החלטה / פסק דין בד"כ בוחן את הנושא בכללותו. יחד עם זאת לעיתים, מתעורר צורך לערער על החלטות ביהמ"ש ולשם כך קיימת אפשרות לערעור. מפנייתך לא ברור אם מדובר בהחלטה למזונות זמניים או בפסק דין ועליך לבדוק אם ניתן להגיש בעניינך ערעור בזכות או שעליך לבקש בקשת רשות ערעור. כמו כן, עליך לבדוק מה מניין הימים שנותרו לך לנקיטה בהליכים כאמור ולפעול במסגרתם. מפנייתך עולה כי יש עו"ד שייצג אותך בהליכים המשפטיים מול ביהמ"ש ומכיוון שהוא מכיר את התיק, רצוי שתתייעצי עימו לגבי הסיכויים לקבלת הערעור ולגבי מועדי הערעור. אין חובה להגיש ערעור בליווי של עו"ד יחד עם זאת, עו"ד מומחה בתחום יכול להציג לעיתים את טענותיך בצורה משכנעת, תוך לקיחה בחשבון של מכלול הנושאים הקשורים לעניין הן מבחינה עובדתית והן מבחינה משפטית. היה ותחליטי להגיש את הערעור בעצמך, תוכלי לציין בתחילת הערעור כי אין לך אמצעים כספיים על מנת לזכות בייצוג משפטי בהליך וכי מראש את מתנצלת על הנוסח ה"לא משפטי". בסיום טענותיך, תבקשי מביהמ"ש להתחשב במצבך הכלכלי בעת פסיקת הוצאות במידה ויהיו, לשלול אותם או לפסוק הוצאות בסכום נמוך שתוכלי לעמוד בו ולא יפגע במצבך הכלכלי העגום. מומלץ בערעור, לא להתייחס כלל להתנהגות השופט מכיוון שהדבר איננו רלוונטי בשלב זה לקידום ענייניך. אני מאחלת לך שתזכי לייצוג משפטי בעניין בהקדם וכי תצליחי לשנות את התמונה. בכבוד רב ובברכה, ליאת עצמון, עו"ד ומגשרת האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד