ידועים בציבור, משמורת ילדה, זכויות וכספים

  • ידועים בציבור:דחוף
    אירנה | 11/02/2008 13:59

    נקלעתי למצב מאוד לא נעים.מקווה שכאן אוכל לקבל עזרה. הייתי עם בן זוגי ביחד 11 שנים.בתור ידועים בציבור.יש לנו ילדה משותפת.אך הוא לא רשום כאבא שלה בשום מקום.עקב סיכסוכים נפרדתי ממנו.כרגע הוא מאיים עליי שיקח את הילדה. אני לא מתנגדת שהוא יבקר אותה. אבל לאחר איום ראשון אני לא סומכת עליו. מה אפשר לעשות? מבחינה כספית הוא דואג לילדה למרות שהוא לא חייב.אני גם אישה עובדת. והכי חשוב שגיליתי שיש לו עוד משפחה אמיתית (שהוא באמת נשוי) ויש לו ילדים אחרים. מה אפשר לעשות מבחינת החוק כדי להגן על הזכויות של הילדה ושלי גם ?אם יש זכויות? תודה

    • ידועים בציבור, משמורת ילדה, זכויות וכספים
      עו"ד ליאת עצמון | 11/02/2008 21:07

      אירנה שלום, מפנייתך עולה כי חיית 11 שנים עם בן זוג שהיה הידוע בציבור שלך וכי מקשר זה נולדה לכם ילדה משותפת. כמו כן לאחרונה נפרדתם ויש לכם חילוקי דעות בנוגע למשמורת הילדה. מחד חייתם יחד וניהלתם משק בית משותף ומנגד ניהל בן זוגך במקביל חיים עם אישה אחרת. האם הייתם ידועים בציבור או לא – יש לבחון את הנושא לאור מבחנים אובייקטיביים וסובייקטיביים שנקבעו בפסיקה. בבחינת הנושא, קיימת משמעות גם לאופן בו כל אחד מבני הזוג ראה עצמו במערכת היחסים והאם ראה עצמו ידוע בציבור או לא. לגבי משמורת הילדה – לא ציינת את גיל הילדה. היה וגיל הילדה הינו קטן מ- 6, אזי קיימת חזקה כי ילד בגיל זה יהא במשמורת אימו. חזקה זו ניתנת לסתירה ע"י האב אם יוכיח שאינך יכולה ומסוגלת לטפל בילדה. בכל מקרה עניין המשמורת ייבדק, במידה ותידרשו לכך, תוך מתן דגש על טובת הילדה. מכיוון שציינת שהאב איננו רשום כאבי הילדה, אזי היה והוא יגיש תביעת משמורת במסגרתה יבקש לקבל משמורת על הילדה, אזי נראה שיהא עליו להוכיח שהוא אבי הילדה. לגבי זכויות וכספים שנצברו על ידכם במהלך תקופת החיים המשותפים, כל עוד אין ביניכם הסכם המסדיר את הנושא ו/או שולל זכויות, תחול חזקת השיתוף, לפיה את שותפה בנכסים ובזכויות שנצברו על ידו במהלך תקופה זו ולהיפך. יחד עם זאת, יש לבחון זאת בהתאם לנסיבות ולקחת בחשבון את עובדת היותו נשוי לאישה אחרת עימה ניהל מערכת יחסים במקביל אליך, וככל הנראה יהיה קשה להתעלם מכך. לסיכום, אינך משוללת זכויות אולם, מכיוון שמדובר בעניין מורכב, יש לבחון אותו בכללותו ולקבל החלטה בנוגע להליכים המשפטיים בהם עליך לנקוט. בכבוד רב ובברכה, ליאת עצמון, עו"ד ומגשרת האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד

    • ידועים בציבור - קריאה נוספת
      אתר הפורומים | 10/07/2008 16:50

      לקריאה נוספת, מקצועית, אודות ידועים בציבור ראי: ידועים בציבור