ידועים בציבור

  • שאלה בנושא ידועים בציבור
    דנה רוקח | 10/02/2008 22:21

    חברתי ובן זוגה ז"ל היו ידועים בציבור במשך 12 השנה האחרונות. היא היתה נשואה לאחר שעזב אותה ומעולם לא התגרשה. הידוע בציבור (בן זוגה) נפטר. השאלה היא האם היא יורשת אותו (הוא לא השאיר צוואה ומצבו המשפחתי היה גרוש ביום הפטירה).

    • ידועים בציבור
      עו"ד ליאת עצמון | 11/02/2008 13:12

      דנה שלום, מפנייתך עולה כי חברתך הייתה ידועה בציבור של אדם שנפטר וזאת במשך תקופה של 12 השנים האחרונות וכי היא מעוניינת לדעת האם היא זכאית לרשת את הידוע בציבור שנפטר. אני משתתפת בצערה ומאחלת לה כל טוב. יש לבחון את הנושא לאור מכלול נסיבות החיים המשותפים במהלך 12 השנים האחרונות. הפסיקה העמידה שני תנאי סף מצטברים לקיומה של מערכת יחסים של ידועים בציבור - חיי משפחה וניהול משק בית משותף. שאלת קיומם של תנאים אלה נבחנת על פי קריטריונים סובייקטיביים - כיצד ראו בני הזוג עצמם את מערכת היחסים ביניהם. היה ותוכרו חברתך כידועה בציבור של חברה ז"ל, הרי שהיא תהא זכאית לרשת את נכסיו. לפיכך, לאחר בחינת הפן העובדתי, תוכל חברתך לפעול לקבלת צו שיצהיר עליה כעל היורשת של זכויות הידוע בציבור שנפטר(בהנחה שלא תוגשנה התנגדויות). לתשומת ליבה – בינתיים עליה להיות "עירנית" ולבדוק האם כבר הוגש צו ירושה בעניינו של הידוע בציבור ע"י אחרים. דרך התמודדות עם בקשה זו, במידה וכבר הוגשה ע"י אחרים, הינה הגשת התנגדות לבקשה. בכבוד רב ובברכה, ליאת עצמון, עו"ד ומגשרת האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד

    • ידועים בציבור - קריאה נוספת
      אתר הפורומים | 10/07/2008 16:52

      לקריאה נוספת, מקצועית, אודות ידועים בציבור ראי: ידועים בציבור