הסכם חלוקה בין יורשים

  • הסכם חלוקה בין יורשים
    אשכנזי | 10/02/2008 17:05

    האם הסכם חלוקה בין יורשים שיש לגביו הסכמה צריך אישור בית משפט? זוג הורים נפטר. ללא צוואה. דירת ההורים נרכשה על ידי אחד הילדים. כעת מעונינים היורשים לכתבו הסכם שמקובל על כולם לפיו הדירה תרשם ע"ש הילד שרכש אותה והחנות תחולק באופן שווה בין ארבעת האחים. האם צריך לצרף הסכם כזה לבקשה לצו ירושה? או שמספיק לגשת עם הסכם כאמור לטאבו? בצירוף בקשת צו ירושה?

    • הסכם חלוקה בין יורשים
      עו"ד ליאת עצמון | 11/02/2008 12:55

      אשכנזי שלום, הסכם חלוקה בין יורשים הינו הסכם החלפת נכסי עיזבון בין היורשים והחוק שואף לחלוקת העיזבון בדרך המוסכמת ע"י היורשים. על מנת לקבל צו המצהיר כי זכויות המוריש מחולקות ביניכם בהתאם למוסכם, עליכם לקבל צו ירושה כדין. לתשומת לבך – מאחר וציינת שאחד מהילדים מעוניין לרכוש נכס מנכסי העיזבון, ככל הנראה ממקורות אשר אינם נמנים עם נכסי העיזבון – ייטב אם הוא יבדוק את הנושא מבחינת היבטי המס החלים עליו. בכבוד רב ובברכה, ליאת עצמון, עו"ד ומגשרת האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד