נספח להסכם יחסי ממון שנחתם לפני הנישואין

  • השכרת דירה שקיבל אחד מבני הזוג בירושה
    שי | 09/02/2008 22:12

    הי אני נשוי מזה 6 שנים עם הסכם ממון. אני לא לגמרי זוכר את הנוסח בהסכם ממון, ואני לא כל כך מבין בזה, אני רק זוכר שכל מה שהיה שלי לפני הנישואין (פורפרה, זוג נעליים ומטפחת) נשאר אצלי וכל מה שהיה שלה לפני - נשאר שלה, אני מודה שחשבתי שהסכם ממון מיותר ושאין סיכוי שנתגרש אבל לאור השנה האחרונה אני כבר לא כל כך בטוח...בכל מקרה הנה העניין: לפני חודש אמא שלי נפטרה והורישה לי דירת 3 חדרים במרכז תל-אביב בשווי 450 אלף דולר. אני ואשתי לא מעוניינים כרגע לעבור לדירה בתל אביב מכיוון שיש לנו דירה עם משכנתא במושב ומעוניינים להמשיך להתגורר שם. הרעיון הוא להשכיר את הדירה בת"א מכיון שגובה השכירות שאפשר לגבות כל כך גבוה ולשלם בעזרתו את המשכנתא מידי חודש. הייתי רוצה לדעת את זכויותיי לגבי הדירה הזאת בתל אביב: אם אני ממשיך לשלם בעזרת השכירות שלה את המשכנתא המשותפת, האם במקרה של גירושים גרושתי זכאית למחצית מהדירה הזאת (בגלל שהכסף עובר לחשבון משותף שממנו נלקחת המשכנתא)?

    • נספח להסכם יחסי ממון שנחתם לפני הנישואין
      עו"ד ליאת עצמון | 10/02/2008 10:08

      שי בוקר טוב, הנני משתתפת בצערך. ולמען הסדר הטוב, אעיר לתשומת לבך כי על מנת לקבל צו קיום צוואה שיצהיר על זכויותיך בדירה (ובזכויות נוספות במידה וישנן) עליך לפעול מבחינה משפטית. מפנייתך עולה כי אתה ואשתך חתמתם לפני הנישואין על הסכם יחסי ממון. מכיוון שכך, עליך לאתר את ההסכם ולבדוק מה נכתב בו בנושא ירושות שיתקבלו ע"י מי מבני הזוג. בכל מקרה, במידה ובכוונתך לשלם עם כספי השכירות את המשכנתא, מומלץ לעגן זאת בהסכם שיאושר ע"י בימ"ש ויהווה נספח להסכם. בכבוד רב ובברכה, ליאת עצמון, עו"ד ומגשרת האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד