הסכם יחסי ממון, זכויות בעסק שנפתח לפני מועד הנישואין

  • חנות בבעלות בן הזוג וגירושין
    בועז | 09/02/2008 19:33

    שלום יש לי חנות פרחים קטנה ואני עומד להתחתן. והיה ונתגרש יש סיכוי גדול שאני ארצה למכור את העסק (החנות) כדי להתמודד עם המכה הכלכלית שאני מאמין שאני אקבל בגירושין. האם בגלל שהתחתנתי איתה גרושתי מקבלת אוטומטית בעלות על חצי מהעסק הזה והיא תהיה זכאית למחצית מהסכום של מכירת העסק אחרי הגירושין ? ומה אם אני חותם על הסכם ממון ? זה ישנה את הדברים ?

    • הסכם יחסי ממון, זכויות בעסק שנפתח לפני מועד הנישואין
      עו"ד ליאת עצמון | 10/02/2008 00:46

      בועז ערב טוב, מפנייתך עולה כי הנך עומד במזל טוב להתחתן בקרוב וכי הינך חושש שתאלץ בעת גירושין חו"ח לשתף את אשתך לעתיד בזכויות בחנות אשר בבעלותך כיום, לפני הנישואין. כיום מדובר בחנות פרחים קטנה אך מי יודע למה החנות תתפתח וכמה אשתך לעתיד תהיה מעורבת בכך... חששך מובן על אף שעל פי החוק שיחול עליכם זכויות שהיו בבעלות מי מבני הזוג לפני הנישואין, לא תיכללנה במסגרת הרכוש המשותף בעת גירושין, לעיתים ביהמ"ש סוטה מכללי החוק תוך בחינת מכלול הנסיבות (לדוג' דירת מגורים יחידה ששימשה את בני הזוג מס' רב של שנים ועוד...). לאור האמור לעיל, ועל מנת שתוכל ליהנות מהנישואין מבלי לחשוב מה יהיה בעת שתתגרש, מומלץ לך בחום לערוך הסכם אשר יסדיר את ענייני הרכוש ביניכם. הסכם כזה רצוי שייערך ע"י עו"ד המתמחה בתחום ועל מנת שיהיה לו תוקף, יש לאשר אותו בביהמ"ש או אצל נוטוריון (לפני הנישואין). שיהיה לך ולאשתך לעתיד בשעה טובה, בכבוד רב ובברכה, ליאת עצמון, עו"ד ומגשרת האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד