דמי שימוש

  • דמי שימוש בן בני זוג
    טל גבאי | 09/02/2008 14:44

    האם החובה לשלם דמי שימוש בן בני זוג כאשר אחד מבני הזוג עוזב את הדירה והאחר נשאר חלה גם כאשר הבעלות בדירה היא של צד ג' ולא של בני הוזג?

    • דמי שימוש
      עו"ד ליאת עצמון | 10/02/2008 00:41

      טל שלום, החובה לשלם דמי שימוש מקורה בחוק המקרקעין והינה חלה במקרה בו מדובר בשותפים במקרקעין, ואחד מהשותפים מנע מיתר השותפים להשתמש באותם המקרקעין (נטל ההוכחה בדבר המניעה מוטל על המבקש לקבל דמי שימוש) נראה שבעניינך מכיוון שאינך שותפה עם בן הזוג בזכויות בדירה וכן הדירה שייכת לצד ג' לא ניתן יהיה לבקש ממך דמי שימוש אך יחד עם זאת יש לבחון את הנושא בהתאם למכלול הנסיבות. בכבוד רב ובברכה, ליאת עצמון, עו"ד ומגשרת האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד

      • דמי שימוש ראויים
        טל | 10/02/2008 08:30

        ליאת, מהן הנסיבות היכולות להשפיע במקרה כזה? האם את מכירה פסיקה שהכירה בנסיבות בהן למרות שהבעלות בנכס היא של צד ג' בן הזוג חויב בדמי שימוש תודה

        • דמי שימוש בדירה השייכת לצד ג'
          עו"ד ליאת עצמון | 10/02/2008 10:23

          טל שלום, מכיוון שאינכם שותפים במקרקעין אינני רואה אפשרות לחייב בדמי שימוש. יחד עם זאת, פנייתך חסרה פרטים כגון אם יש ביניכם איזה שהוא הסכם בנוגע לדירה, או אם את אם את מתגוררת בדירה שגרתם בה בשכירות ובן הזוג שילם מראש שכר דירה ואת הנהנית היחידה מהדירה ועוד. כמו כן, יש לבחון האם מנעת ממנו את השימוש בדירה. בכבוד רב ובברכה, ליאת עצמון, עו"ד ומגשרת האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד