תביעת אבהות, צו עיכוב יציאה

  • עיכוב יציאה מהארץ לפני בדיקת אבהות
    נועה | 06/02/2008 19:50

    שלום רב, אני בהריון, מגבר שעמו עמדתי להתחתן. לאחר שנכנסתי להריון החלו בעיות בינינו ונפרדנו וכעת הוא מתנער מההריון וטוען שהילד לא שלו. אני יודעת שלאחר הלידה (ב"ה) אוכל להגיש תביעת אבהות ומזונות. הענין הוא שהוא הודיע לי שהוא מפסיק לעבוד ורוצה לנסוע לטייל ואני חוששת שיברח מהארץ. האם יש דרך להוציא צו עיכוב יצאיה בשלב זה, בטרם מגישים את התביעות? שהרי אני יודעת שבקשה לסעד זמני צריכה להיות מלווה בתביעה עיקרית?

    • תביעת אבהות, צו עיכוב יציאה
      עו"ד ליאת עצמון | 07/02/2008 11:03

      נועה בוקר טוב, אכן לא ניתן להגיש צו עיכוב יציאה מן הארץ מבלי שיהיה מלווה בתביעה עיקרית. מה גם שביהמ"ש לא שש לתת צו עיכוב יציאה מהארץ אלא במקרים בהם קיים חשש ממשי שהאב לא יחזור ארצה. במקרה שלך, עליך להמתין להולדת הילד (ב"ה), ורק אז לנקוט בהליכים משפטיים. אני מאחלת לך כל טוב, הריון ולידה קלים, בכבוד רב ובברכה, ליאת עצמון, עו"ד ומגשרת האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד

      • תביעת אבהות לפני צו עיכוב יציאה מהארץ
        נועה | 17/02/2008 12:29

        עו"ד עצמון שלום, תודה על תשובתך. נאמר לי שיש אפשרות שהתביעה העיקרית במקרה זה תהיה תביעה לאפוטרופסות על העובר, ומכוחה להגיש בקשה לצו עיכוב יציאה. האם זה נכון? כי אני באמת מפחדת שהוא ייעלם לי ואחרי הלידה יהיה מאוחר מדי...