התנגדות למתן צו ירושה

  • התנגדות לצו ירושה
    חיים רובי | 05/02/2008 10:55

    שלום, אבקש עזרה דחופה. אבי נפטר לפני מספר שנים ולא הותיר אחריו צוואה. אימי שתבדה לחיים ארוכים דורשת שאנו ילדיה נסתלק בשלמות מהעזבון, הסתלקות סופית ובלתי חוזרת. אין אנו מעוניינים לעשות זאת, מפני שאימי אינה אדם שקול שלצערינו איננה יודעת לתכנן עצמה מבחינה כספית. אנו הילדים איננו רוצים להסתלק מהעזבון מפני שידוע לנו שאימי תמכור את הדירה ותבזבז את כספה וכך לא תשאר עם כל רכוש שהו. (איננו רוצים לראות את אימינו כהומלסיט). במקביל פנתה אימי לעו"ד והוציאה בקשה לצו ירושה, בצו הירושה נרשם תחת סעיף זכויות מיוחדות: א. מכונית - למוריש לא היתה מכונית במותו - שזה שקר וכזב. ב. דירה - העזבון איננו כולל דירה או חלק ממנה - שזה גם שקר וכזב. מה עושים, איך מבטלים את הבקשה? איך שומרים על הדירה במצבה הנוכחי? שכולנו הבעלים שלה על מנת שיהיה לה נכס? ממתין לתשובה. תודה חיים

    • התנגדות למתן צו ירושה
      עו"ד ליאת עצמון | 05/02/2008 11:41

      חיים בוקר טוב, מפנייתך ניכר כי אביך ז"ל נפטר לפני שנים מס' וכי אתה ואחיך אינכם מוכנים להסתלק מזכויותיכם בדירה לטובת אמכם וזאת מתוך דאגה לאם וחשש כי היא תמכור את הדירה, תבזבז את התמורה ותיקלע לקשיים כלכליים. מאחר וכבר הוגשה על ידי אמך בקשה למתן צו ירושה, עליכם להגיש לרשם לענייני ירושה התנגדות בה תפרטו את טענותיכם בדבר אופן חלוקת העיזבון. מכיוון שאביך ז"ל לא הותיר אחריו צוואה הצו יינתן עפ"י דין כאשר: מכונית הנוסעים ששימשה את משק הבית המשותף תהיה לאמך כמו גם המיטלטלין של הדירה. יתר הזכויות, לרבות הדירה, במחציתן לאמך והמחצית השנייה בינך לבין אחיך. עליכם להזדרז ולהגיש את ההתנגדות בהקדם שכן, את ההתנגדות יש להגיש תוך 14 יום ממועד פרסום בעיתון או ברשומות בנוגע לעצם הגשת הבקשה. בטרם תגישו את ההתנגדות מומלץ לבדוק האם הדירה הייתה רשומה גם ע"ש אביך ז"ל או שהיא רשומה רק ע"ש אימך ? יתכן ונרשם כי העיזבון אינו כולל דירה או חלק ממנה מכיוון שהדירה רשומה רק ע"ש אימך. כך גם לגבי המכונית. בכבוד רב ובברכה לחיים ארוכים ולבריאות, ליאת עצמון, עו"ד ומגשרת האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

      • התנגדות למתן צו ירושה
        חיים רובי | 05/02/2008 13:58

        שלום עו"ד ליאת עצמון. ראשית ברצוני להודות על תגובתך המהירה לשאלתי הראשונה. אכן צדקת, אנו פועלים רק מתוך טובת האם ודאגה לעתידה. יש בידי את נסח הטאבו אשר אימי הזמינה משנת 2005. בנסח הטאבו, הדירה רשומה על שם אבי ז"ל ועל שם אימי. אינני יודע באם היה שינוי מאז, האם ניתן לבצע שינוי לאחר פטירת אחד מבעלי הדירה מבלי לידע את יתרת היורשים? האם הנך יכולה להמליץ לי על עו"ד המתמחה בנושא באזור הגליל העליון? תודה על תגובתך המהירה. חיים

        • התנגדות למתן צו ירושה
          עו"ד ליאת עצמון | 05/02/2008 15:19

          חיים צהריים טובים, קיימת אפשרות להוציא נסח עדכני, לאחר מותו של אביך ז"ל ולראות האם עוד בחייו העביר זכויותיו לאמך. בכל מקרה במידה והרישום בטאבו לא השתנה משנת 95 (מועד הוצאת הנסח אשר בידיך) אזי, לאחר מועד הפטירה ללא צו ירושה לא ניתן להעביר את חלקו של אביך לאחרים, גם לא לאימך. באשר לבקשתך לזכות בייצוג משפטי הולם ע"י עו"ד מאזור הגליל המערבי - אין זה מקובל להמליץ על כך במסגרת מתן מענה לשאלות בפורום. יחד עם זאת, הנך מוזמן להיכנס לפורום דיני משפחה ולבחור באופציה של "פניה דחופה" (ליד "הוספת שאלה") ולפרט את בקשתך ואני מניחה שייעשו מירב המאמצים על מנת לסייע לך בעניין. בכל מקרה, אל תתמהמה עם הנושא. בכבוד רב ובהצלחה, ליאת עצמון, עו"ד ומגשרת האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

          • התנגדות למתן צו ירושה
            חיים רובי | 05/02/2008 15:46

            שוב תודה על תגובתך המהירה. נסח הטאבו אשר בידי הינו משנת 2005 ולא משנת 95. אני אחפש עו"ד במהרה. האם לדעתך היא יכלה לשנות פרט כל שהוא ללא ידיעתינו? ככל הידוע לי אבי ז"ל לא שינה דבר לטובת אף אחד עובדה היא הנסח משנת 2005 שהוצא לאחר פטירתו. שוב המון תודה על עזרתך האדיבה. בכבוד רב חיים רובי

            • התנגדות לצו ירושה
              עו"ד ליאת עצמון | 05/02/2008 16:05

              חיים שלום, אנו עושים את מירב המאמצים על מנת שהפונים יהיו שבעי רצון ואני שמחה שהנך מרוצה בין היתר מזמן התגובה. מכיוון שמדובר ברישום בטאבו, הנני סבורה כי לא ניתן היה להעביר את הרישום ע"ש אמך בלבד מבלי לקבל צו ירושה. מכיוון שאביך לא הותיר אחריו צוואה, עפ"י דין אמך וילדי אביך ז"ל (אתה ואחיך) היורשים. שיהיה לך כל טוב וכאמור דרך "פניה דחופה" ישתדלו לסייע לך ככל שניתן. בברכה, ליאת עצמון, עו"ד ומגשרת האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

              • התנגדות למתן צו ירושה
                חיים רובי | 05/02/2008 20:59

                ערב טוב לך עו"ד ליאת עצמון, שוב אני רוצה להודות על המידע הרב אשר הינך מעבירה לי. אז מה שאני מבין מדבריך שאין כל חשש שאימי שתיבדה לחיים ארוכים ובריאים, לא תוכל למכור את דירתה ו/או להעבירה על שמה ללא ידיעתינו את הנכס. אני מבין שכל עוד נסח הטאבו מעיד על שיכות הנכס לשני הורי (לאבי ז"ל ולאימי היקרה) לא ניתן לבצע דבר עם הדירה כל עוד אנו האחים (היורשים עפ"י דין) לא מאשרים זאת, האם אני צודק? אך מה שמטריד אותי הוא שבבקשה לרשם לעיניני ירושות בסעיף של העזבון רשום: "העזבון איננו כולל דירה או חלק ממנה" על אף שיש נסח טאבו שאומר שאכן יש דירה הרשומה במחציתה על שמו של אבי ז"ל והחצי השני על שמה של אימי היקרה. אם אכתוב אני מכתב לרשם לענייני ירושה, מכתב בו אני מוכיח שאכן ישנה דירה על שם הנפטר, האם זה ירשם בצו הירושה? האם זה אכן ימנע ממנה להרוס את עתידה במו ידיה? האם את חושבת שבכל מקרה עלינו האחים להגיש ערעור על הבקשה באמצעות עו"ד? שוב תודה מקרב לב ערב טוב חיים רובי

                • צו ירושה - עדכון רכושו של המוריש
                  עו"ד ליאת עצמון | 06/02/2008 12:18

                  חיים בוקר טוב, פנייתך לרשם לענייני ירושה לא תהא על מנת להוכיח לרשם שיש או אין דירה אלא על מנת לעדכן את פרטי רכושו של אביך ז"ל ולהבהיר את היקפם. וזאת על מנת שהצו שיינתן יתייחס באופן ספציפי לדירה ולמכונית. האם לפנות לעו"ד על מנת שינחה אותך מבחינה משפטית ויטפל בענייניך - לשיקולך בלבד. בכבוד רב ובברכה, ליאת עצמון, עו"ד ומגשרת האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

                  • ירושה - קריאה נוספת
                    אתר הפורומים | 10/07/2008 16:58

                    לקריאה נוספת, מקצועית, אודות ירושה ראה: ירושה