חשיבות מועד המצאת כתב תביעה לנתבע

  • תביעה כמוסה
    עירית | 01/02/2008 17:50

    האם יש דבר שנקרא תביעה כמוסה? או שם דומה למה שאסביר בהמשך כלומר: האם אפשר להגיש תביעת רכוש ו/או תביעת מזונות לבית דין לעניני משפחה ושהתביעות האלה ישכבו שם פרק זמן של נניח שבועיים מבלי שיועברו לנתבע אבל אם הנתבע ילך ויגיש תביעה בבית דין רבני אז יסתבר שכבר נתפסה סמכות בבית דין לעניני משפחה? אודה לכם מאוד על תשובתכם עירית

    • חשיבות מועד המצאת כתב תביעה לנתבע
      עו"ד ליאת עצמון | 03/02/2008 12:07

      עירית שלום, כאשר מוגשות תביעות לביהמ"ש לענייני משפחה, לדוג' ע"י אישה, באחריותה להמציא את התביעות לנתבע במסירה אישית. המועד להגשת כתבי הגנה נספר ממועד הגשת כתבי התביעה לנתבע. משאלתך אני מבינה כי בכוונתך להגיש תביעות לביהמ"ש לענייני משפחה, על מנת "לזכות" בסמכות אך יחד עם זאת בכוונתך להשתהות כמעה עם הגשת התביעות לנתבע. במידה ולא תגישי בעצמך את התביעות לנתבע, התביעות לא יומצאו לו ע"י ביהמ"ש. יחד עם זאת, במידה והנתבע יפנה לביהמ"ש וימסור את מס' תעודת הזהות שלו, הוא יוכל יהיה לדעת על קיומן של התביעות ואף תהיה בידיו אפשרות לעיין בתיק ולצלמו. ניתן להשתהות עם המצאת התביעות לפרק זמן סביר מסיבה הגיונית ומוצדקת, אך לא מעבר לכך. שכן, במידה ותתגלע מחלוקת בנוגע לסמכות, אי המצאת התביעות לנתבע עלולה להתפרש שלא לטובתך. בכבוד רב ובהצלחה, ליאת עצמון, עו"ד ומגשרת