עילות לביטול צוואה

  • בטלות צוואה שנחתמה ע"י חסוי
    מילי | 31/01/2008 11:01

    אדם שמונה לו אפוטרופוס עו"ד - האם צוואתו שנערכה עי' עו"ד אחר וללא אזכור בעניין היותו חסוי תהא קבילה ? אני זקוקה למקור פסיקתי/חוקי בדבר פסלות צוואה כזו

    • עילות לביטול צוואה
      עו"ד ליאת עצמון | 03/02/2008 12:09

      העילות לביטול צוואה מפורטות בין היתר בסימן ב' לחוק הירושה, תשכ"ה-1965. כך לדוגמא הוראות הצוואה יהיו בטלות במקרה של אונס/איום, הצוואה סתומה, צוואה בלתי חוקית, צוואה לטובת עדים, השפעה בלתי הוגנת וכו'. יש לבדוק מדוע מינה ביהמ"ש אפוטרופוס לחסוי. כאשר מדובר במינוי לאדם שאינו קטין ואיננו פסול דין והוא איננו יכול לדאוג לענייניו יציין ביהמ"ש באופן ספציפי את העניינים אשר באחריות האפוטרופוס לדאוג להם והמינוי יהיה בהתאם לסמכויות שיוענקו ע"י ביהמ"ש. לעיתים ביהמ"ש ימנה אפוטרופוס לגוף או לרכוש או לשניהם או אפוטרופוס לביצוע עניין ספציפי, תלוי במגבלותיו של החסוי. לאור האמור לעיל, יש לבחון כל מקרה לגופו שכן, לעיתים גם אם אדם נקרא חסוי, אין הדבר אומר שהוא מוגבל לבצע פעולות מסוימות מבחינה שכלית. בכל מקרה, המעוניין לבטל צוואה, עליו מוטל נטל ההוכחה. בכבוד רב, ליאת עצמון, עו"ד ומגשרת