יעקוב אהרון

  • מבקש עזרה דחופה בעניין הדירה בה אני גר כיום
    משה | 28/01/2008 05:35

    אבי ז"ל גר בביתו של אימו ז"ל 10 שנים עד יום מותו אני לאחר מותו עשיתי צו קיום צוואה מכיוון שאני בנו היחידי לא היתה לי בעיה ונענתי בחיוב מייד היסתבר לי שאחד מאחיו של אבי ז"ל מיתכוון להגיש תביעה נגדי להוציא אותי מהבית בו היה גר אבי אני נענתי בשלילה כלומר לא הסכמתי להיתפנות מהדירה של סבתי ז"ל שאבי היה גר בא עד יום מותו ..לאחר פניתו של אחד האחים של אבי ז"ל לבית המישפט לעניני מישפחה בחיפה פניתי אל השופט ואמרתי לו שאני ניכנסתי לנעליו של אבי ואני מבקש לנשום את האויר של אבי אבי גר בנכס הנ"ל לאחר מותה של אימו ומה גם סייעתי לו לשפץ את הבית והייתי בחיי ובמותו אשר על כן מבקש אני מכבודו שיתיר לי להישאר בנכס להפתעתי השופט דחה את הדיון ואמר לעורכת הדין שעדיף לה להיסתדר עימי מכייון שבמקרים מסוג זה יהיה לו קשה לפסוק וזה יכול להימשך זמן רב אשר יכול לעלות ללקוח שלה דהיינו אחיו של אבי ז"ל בכספים ... אני מייד הבנתי שאני מהווה בעיה לאחיו של אבי ועומד לו כמו קוץ בגרון לידעתכם מה הסיכוי שיוציאו אותי מהנכס של סבתי שהרי אבי היה האחרון שהיתגורר בה ...?

    • יעקוב אהרון
      yoki7432@walla.com | 28/01/2008 05:58

      לדעתי לאחיו של אביך יש בעיה בגלל שיש בידך צו קיום צוואה אבל אל תתפוס אותי במילה עדיף להיתיעץ עוד בנושא ...

    • התנגדות לצו קיום צוואה
      עו"ד ליאת עצמון | 30/01/2008 08:05

      משה שלום, משאלתך עולה כי כבר ניתן צו קיום צוואה בנוגע לדירה וכי ההתנגדויות הוגשו לאחר מכן. עם הגשת בקשה למתן צו קיום צוואה לרשם לענייני ירושה, מתפרסמת בעיתון יומי הודעה בדבר הבקשה וניתנת למתנגדים לאמור בצוואה, להגיש התנגדותם תוך שבועיים מיום פרסום ההודעה. היה ולא מוגשות התנגדויות, לאחר בחינת פרמטרים נוספים הקבועים בחוק, נותן הרשם לענייני ירושה צו קיום צוואה, המצהיר על תוקפה של הצוואה. בעניינך, אם הבנתי נכון, לפי נוסח השאלה, צו קיום הצוואה כבר בידיך והרשם בחן את העניין ומצא לנכון כי הנך היורש הבלבדי של הדירה ואילו ההתנגדויות הוגשו לאחר מכן ובניגוד לתקנות. כך שהאחים כביכול איחרו את המועד... יחד עם זאת, לביהמ"ש לענייני משפחה אפשרות לדון בעניינים של סדרי דין וראיות בדרך הניראית לו הטובה ביותר לעשיית משפט צדק. כך שיתכן שבכל זאת בקשתם של האחים תידון בביהמ"ש, תוך בחינת מכלול העובדות. במידה והנושא אכן ייפתח לדיון בביהמ"ש, הנני סבורה כי יש לבחון בין היתר את הנסיבות שהיו לפני 10 שנים עם מותה של סבתך ז"ל. האם היא השאירה אחריה צוואה ? האם ניתן בעניין רכושה צו קיום צוואה/צו ירושה ? במידה וכן, האם אביך ז"ל היה היורש היחיד ? האם הדירה הייתה בבעלותה הבלעדית או גם בבעלות סבך ? האם האחים הגישו בעבר הסתלקות מצוואה במידה והייתה ? מה קרה במהלך 10 השנים בהם גר אביך ז"ל בדירה ? האם האחים התנגדו לכך או שראו בדירה דירה השייכת לו בלבד וכעת הם הפכו את עורם? ע"ש מי רשומה הייתה הדירה במשך כל השנים ? האם שולמה בגינה משכנתא ו/או תשלומים אחרים במהלך 10 השנים? מה היה היקף השיפוץ של הבית ? ועוד.... הנושא מאד מורכב ויש לבחון אותו בהתחשב בעובדות המקרה לפחות במהלך 10 השנים האחרונות . אני ממליצה לך בחום לפנות לייעוץ משפטי על מנת שתוכל לזכות בייצוג הולם בביהמ"ש ולהביא לדחיית טענותיהם של האחים. בברכה, ליאת עצמון, עו"ד ומגשרת

      • המשך תשובה להודעה הקודמת
        משה | 31/01/2008 03:01

        הדירה תמיד היתה רשומה על אימו של אבי ז"ל ואכן הוגשה תביעה נגד אבי על מנת שיצא מהנכס אך אבי לא הסכים וגר בדירה 10 שנים עד יום מותו לאחים לא היו שום היתנגדות שאבי יגור בנכס יש רק אל אחד שהוא לא הסכים לוותר לאבי ואיתו היום אני נילחם כל האחים אומרים במפורש שניסתדר ביננו בדיוק מה שהיה שאבי היה בחיים אבי ואחיו ניהלו מישפט במשך יותר מ10 שנים עד ליום מותו של אבי ומישם אני עשיתי צו קיום צוואה וביקשתי להיכנס לנעליו של אבי קיבלתי את צו קיום הצוואה של אבי וניכנסתי לדירה בה הוא היתגורר אמרתי לשופט שאני בנו היחידי טיפלתי בו בחיים והייתי ביום מותו של אבי ואני מבקש לנשום את האוויר של אבי ושיתיר לי להישאר בנכס השופט מייד הפנה את המבט אל העורכת דין של אחיו של אבי ז"ל ואמר לה שאם לא ניסתדר ביננו זה יכול לקחת המון שנים ולעלות לשני הצדדים בהמון כספים אי לכך עדיף ורצוי שניסתדר אך אחיו של אבי אינו מוכאן להיסתדר ואו לוותר לי אני כיום גר בנכס ברצוני לדעת האם אני ניקרא דייור מוגן ואם יש לאחיו של אבי לדרוש ממני לצאת מהנכס בו בזמן שיש לי צו קיום צוואה של אבי ז"ל כלומר אני בנו היחידי היורד היחידי לאבי ז"ל הבית עדיין רשום על שמה של סבתה שלי שהיא לא השאירה צוואה מה אתם חושבים שהסיכויים שלי שאזכה להישאר בנכס של מישפחת אבי האומנם זאת דירת חדר אבל היא דירה שמעלה לכל המישפחה זיכרונות הריי כול מישפחתי גדלה בבית הזה והיום שטן לי לאן ללכת ואני מרגיש שאני נמצא בבית של הסבתא ואו אבי שגר בנכס זה עושה לי טוב על הנשמה זאת הסיבה שקשה לי לצאת מהנכס ...בתודה לך ליאת משה ...

        • מחכה לתגובתכם בסבלנות ...
          משה | 31/01/2008 12:48

          מחכה לתשותבתם בתודה לכם מכל חדרי הלב משה ..

          • יריבות בין יורשים
            עו"ד ליאת עצמון | 31/01/2008 16:21

            משה שלום, עם כל הרצון הטוב, ויש כזה לא ניתן לדעת באופן חד משמעי מה ביהמ"ש יפסוק וזאת מכיוון שסביר להניח שביהמ"ש בשעה שידון בשאלה יבחן את כל הנסיבות, ישמע הן את גירסתך והן את גרסת האח / האחים וכו... במקרה שלך הדירה בכל זאת איננה רשומה על שמך והרי זכות במקרקעין חייבת להיות רשומה ... אם לא הייתה ביניכם יריבות ובהנחה שלסבתך ז"ל לא היה בן זוג שחי עימה (ידוע בציבור), אזי לפי חוק הירושה, אתה והאחים הייתם יורשים את הדירה בחלקים שווים. ביהמ"ש תמיד יעדיף שהצדדים יגיעו לפשרה אך למרבה הצער לא תמיד הדבר מתאפשר. בכל מקרה ניתן תמיד לכמת את העניין בכסף על מנת שבכלל הן אתה והן הדוד המתנגד תוכלו לדעת בכמה כסף מדובר. יתכן ותוכלו להגיע להסכמה לפיה אתה תשלם לדוד סכום כסף המהווה את חלק יחסי מהדירה ועם שאר האחים תגיע להסכמה לפיה הם יוותרו על זכויותיהם בדירה. אולי מדובר בסכום זעום ועל אף העיקרון ניתן יהיה להגיע להסכמה כלשהי. אני מבינה שהדירה עדיין רשומה ע"ש סבתך. לפיכך יש לבדוק האם בצו הירושה שניתן בעניין זכויותיו של אביך יש התייחסות ספציפית לדירת הסבתא ובמידה וכן, מה נרשם בנוגע לדירה ועל סמך מה. בכבוד רב ובברכת סופ"ש נעים, ליאת עצמון, עו"ד ומגשרת