שינוי מקום מגורים

  • מה לעשות?
    lilach | 27/01/2008 12:56

    אני ובעלי עומדים לפרק את החבילה... יש לנו ילד ואנחנו גרים באזור המרכז. הייתי רוצה לחזור לגור בעיר מגורי לפני שהכרתי את בעלי.אילת. האם זה אפשרי? בעלי מאיים שאם אעשה זאת לא אקבל גט מהן זכויותי? יש לציין שלבעלי אין אפשרות לעבור לאילת להפך הוא מאזור הצפון ושם הוא רוצה להתגורר. בתודה מראש.

    • שינוי מקום מגורים
      עו"ד ליאת עצמון | 04/02/2008 13:47

      לילך שלום, אנו מודים על פנייתך ומצטערים על העיכוב במתן התשובה, אשר נבע בעקבות תקלה. מפנייתך עולה כי את ובעלך על סף פרוד וכי בכוונתך לשנות את מקום מגורייך הנוכחי ולעבור עם בנכם המשותף, מאזור הצפון לאילת. וכי בעלך מתנגד לכך בכל תוקף ואף מתנה את מתן הגט עד להגעתכם להסכמות בעניין. לעניין שינוי מקום מגורים: היה ולא תגיעי להסכמות עם בעלך, וחבל שכך, יהא עליך להסדיר את הנושא בין כתליו של ביהמ"ש, במסגרת תביעת משמורת והסדרי ראיה. (לא ברור משאלתך בן כמה הילד. היה וגילו של הילד הינו פחות מ- 6 אזי חזקה שהמשמורת תהא אצלך אך יחד עם זאת, חזקה זו ניתנת לסתירה ע"י האב). ביהמ"ש בדונו בעניינים מסוג זה נדרש לאזן בין האינטרסים (המנוגדים) של כל אחד מההורים, כאשר טובת הילד תעמוד לנגד עיניו כערך מנחה. לאור חוק יסוד כבוד האדם וחירותו, מחד קיים קושי להגביל אותך בנוגע למקום מגורייך. מאידך, יש לאזן למול זכות האב לשמור על קשר יציב בטוח ורציף עם ילדו. גם במקרה בו ביהמ"ש יחליט כי זכותך לשנות את מקום מגורייך, יהא עלייך כהורה מסור לדאוג לקיום המפגשים בין הילד לאב. במידה מסוימת הן בזמן, הן בעלות והן בריכוז המפגשים לסופי שבוע וביטול המפגשים באמצע השבוע. לילד קיימת הזכות שאביו יהיה דמות משמעותית בחייו וכי קשריו עם האב יהיו תכופים ורציפים. ביהמ"ש בשעה שידון בעניין ישקול את טובת הילד, שמירה על האינטרסים שלו וצרכיו, יאזן זכותם של הוריה לממש הורותם ולהמשיך בחייהם, את זכותם וחובתם כהורים ועוד. בכבוד רב, ובתקווה כי תצליחו להגיע להסכם כולל, ליאת עצמון, עו"ד ומגשרת