דמי שימוש , פירוק שיתוף

  • דמי שימוש
    ** | 26/01/2008 23:37

    בבקשה תשובה דחופה!!! לפני כשנה נכנסתי לתהלכי גירושים, אחרי שבעלי ביקש פירוק שיתוף. בגלל בעיות אלימות מצידו, הגשתי תלונה במשטרה וגם צו הגנה בבית המשפט. בדיון שהתקיים בבית המשפט, בעלי הסכים לא לחזור הביתה במשך 90 יום ולא להודות באשמתו. בתום ה90 יום הוא המשיך לגור אצל אימו בלי לבקש לחזור הביתה. אחרי זה בית המשפט נתן פסק דין לפירוק שיתוף (שמאי+כונס נכסים) והפירוק יתבצע בפועל רק אחרי שיוחלט גובה המדור. הפירוק לא יצא לפועל גם אחרי 1/2 שנה מתאריך נתן פסק הדין של פירוק השיתוף, מפני שהוא לא מוכן לשלם כונס נכסים,לא מוכן לשלם מדור,לא מוכן שאני אקנה את חלקו,לא מוכן שהוא אקנה את חלקי ולא מוכן למכור לצד שלישי כי ההצעות שהיו אחרי פרסום של הבית בעיתונות, היו יותר נמוכות מההצעה שלי שתואמת לערכת השמאי. עכשיו הוא הגיש תביע לדמי שימוש במטלטלים ובחלקו של הבית. יש לציין שיש לו גם תיק בפרקליטות בגלל אלימות כלפי. שאלתי: האים בנסיבות המתוארות הוא יכול לזכות בדמי שימוש מתאריך שעזב את הבית??? תודה מכל הלב

    • דמי שימוש , פירוק שיתוף
      עו"ד ליאת עצמון | 04/02/2008 16:02

      שלום לך, אנו מודים על פנייתך ומצטערים על העיכוב במתן התשובה, אשר נבע בעקבות תקלה. מפנייתך עולה כי ביהמ"ש נתן בעניינך פסק דין לפירוק שיתוף וכי בעלך אינו מוכן לשתף פעולה בכל הקשור למכירת הדירה. כמו כן, במקביל, הגיש בעלך תביעה בעניין דמי שימוש עבור השימוש שלך בחלקו בדירה. לגבי שיתוף פעולה במכירת הדירה: מכיוון שקיים בעניינכם צו של ביהמ"ש בנוגע למכירת הדירה, כדאי לעדכן את ביהמ"ש בנוגע להתנהגותו של בעלך בניגוד למצוות ביהמ"ש. אי עשיית הפעולות שציווה עליהן ביהמ"ש כגון השתתפות בהוצאות כונס נכסים מהווה ביזיון בימ"ש. כמו כן, יתכן שייטב אם כונס הנכסים יפנה לביהמ"ש בבקשה למתן הוראות נוכח התנהגותו של הבעל. לגבי דמי שימוש: בחוק המקרקעין, תשכ"ט- 1969, קיימת התייחסות לנושא תשלום דמי שימוש. מלשון סעיף 33 עולה כי "שותף שהשתמש במקרקעין משותפים חייב ליתר השותפים, לפי חלקיו במקרקעין, שכר ראוי בעד השימוש". החובה לתשלום דמי שימוש הינה אך ורק במקרה בו השותף המשתמש במקרקעין באופן בלעדי, מנע מיתר השותפים להשתמש אף הם באותם מקרקעין. כלומר, במקרה בו מנעת מבעלך להשתמש בדירה. לפיכך, כל עוד לא מנעת מבעלך שימוש בדירה והוא העדיף להתגורר אצל אימו, אזי אינך חייבת בתשלום כלשהו לבעלך. לגבי התקופה בה בעלך הורחק מהבית בעקבות צו הרחקה, כפי הנראה עבור תקופה זו בכל מקרה לא יקבל הבעל דמי שימוש שכן, הימנעותו מהשימוש בדירה נבעה מהתנהגותו האלימה והייתה בהתאם לצו בימ"ש. לגבי יתר התקופה – הנושא ייבחן בהתאם לנסיבות. עפ"י הכללים שמנחים את ביהמ"ש בשעה שהוא דן במקרים מסוג זה הינם שהמבקש לקבל דמי שימוש מהצד המתגורר בדירה חייב להוכיח כי בן הזוג המתגורר בדירה מנע ממנו לגור בה. מניעה זאת עשויה להיות מניעה פיזית ו/או ע"י התנהגות ההופכת את החיים המשותפים בדירה לבלתי נסבלים. בכבוד רב ובברכה, ליאת עצמון, עו"ד ומגשרת האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!