מזונות

  • מזונות מאב (במקרה שההורים לא נשואים)
    שירי | 25/01/2008 03:57

    היי, אני בהריון ממישהו שנפסק עימו הקשר שהיה לי. החלטתי להשאיר את הילד אך הוא לא מוכן לקחת עליו שום אחריות ורוצה שאחתום על מסמך שאומר שלא תהיה לו כל אחריות בתור אב כולל תשלום מזונות. האם הוא יכול לחייב אותי לחתום על דבר כזה? והאם לפי החוק אני יכולה לחייב אותו לשלם לי מזונות גם אם הוא לא רוצה את הילד? במידה וכן מה ההליך המשפטי שצריך לעשות? תודה מראש שירי.

    • מזונות
      עו"ד אריאל דרור | 25/01/2008 10:14

      שלום, באם הוא האב חייב במזונות. הדרך לקבל מזונות היא בתביעת מזונות.

    • פטור מתשלום מזונות
      עו"ד ליאת עצמון | 03/02/2008 12:08

      שירי שלום, משאלתך עולה כי הנך מתעתדת ללדת בקרוב וכי אבי הילד מעוניין להחתים אותך על מסמך לפיו לא תהיה לו אחריות על הילד והוא יהיה פטור מתשלום מזונות. ראשית כל, לא ניתן לחייב אותך לחתום על מסמך אשר אינך מעוניינת לחתום עליו מרצונך החופשי. תמיד מומלץ לחתום רק לאחר שהבנת את משמעותו ההסכם והשלכותיו. חובת האב לזון את ילדיו הינה חובה אבסולוטית ולא ניתן לוותר עליה או להתנות עליה. עצם העובדה שהאב איננו מעוניין בילד אינה פוטרת אותו מתשלום מזונותיו. לכשתלדי תנסי לקבל מהאב הצהרה לפיה הוא אביו של הילד – הדבר יקל עליך את השלב הבא והוא – הגשת תביעת מזונות. אלא אם כן, תגיעו להסכמה מרצון בנוגע לסכום המזונות אותו ישלם האב. לידיעתך - גם אם האב לא יחתום על הצהרת אבהות יש דרך משפטית להתמודד עם הנושא. בכל מקרה כל עוד הילד לא נולד, לא ניתן יהיה לדון במזונותיו. בכבוד רב, ליאת עצמון, עו"ד ומגשרת