אימוץ

  • אימוץ על ידי קרוב משפחה
    יריב | 02/12/2007 20:58

    שלום הייתי מעוניין לדעת אם ישנה עדיפות לקרוב משפחה, למשל סבא וסבתא או דודים, לאמץ ילד מאשר משפחה אחרת שאותה הילד לא מכיר אבל היא משפחה גדולה עם הורים צעירים וילדים.

    • אימוץ
      עו"ד ליאת עצמון | 06/02/2008 12:00

      יריב שלום, קבל נא התנצלותנו על העיכוב במתן התשובה. מפנייתך עולה כי ברצונך לדעת האם ישנו סדר עדיפות למתן צו אימוץ לקרובי משפחה. כעקרון אני מניחה כי במידה וקרובי המשפחה יפנו בבקשה לאמץ, במהלך בחינת הבקשה יתחשבו בעובדת היותם קרובי משפחה של המאומץ. מה גם שעפ"י החוק, לגבי הורי הוריו של מאומץ שהוריו נפטרו (סבא וסבתא), יתחשב ביהמ"ש בדעתם בבואו לתת את צו האימוץ. בכל מקרה, תיבחן כשרות המאמץ הן מבחינת כשרותו והתאמתו להיות הורה מאמץ, רקעו המשפחתי ומצבו הבריאותי בהווה ובעבר, הסביבה החברתית שבה הוא חי, בדיקת מרשם פלילי, הסיבות לרצונו לאמץ, פרטים אודות המאומץ, הערכת מסוגלות של המאמץ ומשפחתו לאמץ אשר תיערך בידי פסיכולוג ועוד. שיהיה [בהצלחה, בכבוד רב ובברכה, ליאת עצמון, עו"ד ומגשרת האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד