עורך הדין שלך צודק.

  • תעודת פטירה - משמעותה לצו הירושה
    ציפי | 27/11/2007 14:04

    שלום רב. אודה מאוד להתיחסותכם. אימי נפטרה לפני כחודש וחצי ואנו מנסים להוציא צו ירושה לצורך מכירה הדירה . עורך הדין שלנו טוען שאי אפשר להוציא צו ירושה ללא תעודת פטירה רישמית ממשרד הפנים. בידינו התעודה שניתנה לנו בבית-החולים - אולם הוא אומר שאי אפשר להתחיל את הטיפול ללא המסמך הרישמי של משרד הפנים . האומנם ? אודה על תשובתכם. בברכה.ציפי.

    • עורך הדין שלך צודק.
      אני | 28/11/2007 01:04

      אגב, חשוב שתשאלי את עצמך, מדוע אין לך אמון בדבריו.

    • החוק בעצמו
      עו"ד אריאל דרור | 28/11/2007 16:26

      לא תקובל בקשה לצו ירושה או לצו קיום אלא אם כן התמלאו כל אלה: (1) כל הפרטים הנדרשים לפי הטופס שנקבע בתקנת משנה (א) מולאו כהלכה וצורפו לטופס כל המסמכים הנדרשים לפי תקנות אלה; תק' תשס"א-2000 (2) צורפה תעודת פטירה או הצהרת מוות לאימות פטירתו של המוריש ושל כל אדם אחר שיש להוכיח את פטירתו וזמן מותו, מאושרת כדין, או צורפה בקשה להוכיח באופן אחר את עובדת מותו וזמן מותו של המוריש או של כל אדם כאמור, לפי סעיף 68(א) לחוק, או החלטה שנתן בית המשפט בבקשה כאמור; תק' תשס"א-2000 (3) היתה הבקשה לצו קיום – צורפה הצוואה המקורית או בקשה להתיר את הוכחת הצוואה לפי סעיף 68(ב) לחוק או החלטה שנתן בית משפט בבקשה כאמור; הופקדה או נמסרה צוואה לרשם לעניני ירושה, יציין זאת המבקש בבקשתו ויצרף העתק הימנה; תק' תשס"א-2000 (4) צורף אישור על משלוח ההודעה בדואר רשום ליורשים על פי דין, שפורטו בבקשה לצו ירושה, או לזוכים על פי הצוואה, לפי הענין, או תצהיר של המבקש או של אדם אחר, כאמור בתקנת משנה (א) כי הוא מסר, אישית, את ההודעה לידי היורשים או הזוכים או מי מהם וכן צורף העתק מהודעה שנערכה לפי טופס 3 או טופס 3א לפי הענין; (5) היה המבקש מיוצג על ידי עורך דין – צורף לבקשה ייפוי כוח; (6) שולמה האגרה שנקבעה וכן שולמו הוצאות הפרסום כאמור בתקנה 17; (7) במרשם הארצי אין רישום בדבר הגשת בקשה קודמת לצו ירושה או לצו קיום לרשם לעניני ירושה או לבית דין דתי, בענין אותו עזבון.

      • תודה רבה  לת
        ציפי | 09/12/2007 07:06